Mijn moeder moest huilen, want ze wilde zo graag dat haar dochter ‘normaal’ was

(Anoniem)

Ik weet zelf al mijn hele leven dat ik meer voel voor vrouwen dan voor mannen. Omdat mijn moeder daar altijd heel negatief op reageerde, heb ik jarenlang heel hard mijn best gedaan om te doen alsof ik hetero was. Ik heb mezelf ervan proberen te overtuigen dat ik verliefd was op een jongen uit mijn klas, ik was toen 16. Toen hij zei dat hij niet hetzelfde voelde, was ik alleen maar opgelucht.

Pas toen ik ging studeren en ik meer vrijheid voelde, kon ik mijn echte gevoelens meer toelaten. Ik raakte bevriend met een meisje op mijn studie en ik merkte dat ik ging nadenken hoe het zou zijn als ik haar mocht zoenen bijvoorbeeld.
Daarna heeft het nog twee jaar geduurd voordat ik voor het eerst gezoend heb met een vrouw. Op mijn 20e kreeg ik mijn eerste relatie met een vrouw. Ik nam haar mee naar mijn ouders en mijn moeder moest huilen, want ze had zo graag gewild dat haar dochter ‘normaal’ was. Gelukkig heb ik me hier niet door laten leiden.

Dit bleek niet de juiste relatie, het was een heel moeilijk persoon.

Maar nu, bijna 5 jaar later, heb ik de ware ontmoet. De allerleukste vrouw van de wereld voor mij. We gaan volgend jaar trouwen en met haar wil ik een gezin stichten.

Mijn moeder is ook een beetje bijgedraaid. Ze had nog steeds liever gehad dat ik “normaal” was, maar ze ziet dat S., mijn vriendin, voor mij goed is.

Meer Verhaal voor jou

Hoeveel richtingaanwijzers heb ik gemist?

Heleen Bakker (50) uit Ermelo, Lhbtiq+ ‘Hoeveel richtingaanwijzers heb ik gemist? Dat heb ik me vaak afgevraagd toen ik rond mijn 40e tot de schokkende ontdekking kwam dat ik op vrouwen val. Schokkend, ja, want ik was getrouwd met een erg leuke man...

Lees hier meer

Ik voel me vrouw, maar heb een mannenlichaam

Lynn Jubbega (66) uit Harderwijk ‘Ik ben transgender, wat betekent dat ik me vrouw voel, maar in een mannenlichaam ben geboren. Ik heb dat heel lang voor de buitenwereld verborgen gehouden. Pas de laatste jaren ben ik me meer vrouw gaan voelen en kleden....

Lees hier meer

Ik wilde eigenlijk zeggen: ‘Hey hey, I’m gay’, maar ik moest zó lachen dat ik het maar gewoon verteld heb

Frede Wildeman (12) uit Putten Frede kwam zomer 2020 uit de kast. ‘Ik denk dat ik alleen op meisjes val, niet op jongens. Mijn vader valt op jongens én op meisjes en ik zag dat niemand daar raar over deed. Dus toen vond...

Lees hier meer