Zaterdag, 27 juli, was een historische dag in de geschiedenis van Curaçao. Voor het eerst trouwden daar twee vrouwen met elkaar.

Zaterdag, 27 juli, was een historische dag in de geschiedenis van Curaçao. Voor het eerst trouwden daar twee vrouwen met elkaar.
Mensen van hetzelfde geslacht mogen per direct trouwen op Aruba en Curaçao. Dat heeft de Hoge Raad in Den Haag geoordeeld.
Klokslag middernacht stond de Amsterdamse burgemeester Job Cohen op 1 april 2001 in de startblokken om de eerste vier koppels van gelijk geslacht in de echt te verbinden. Daar ging een decennialange strijd aan vooraf. Al in de jaren zestig pleitte Harry Thomas met zijn Nederlandse Homofielen Partij voor gelijke huwelijksrechten. Ook jurist Jan Wolter Wabeke voerde er in samenwerking met de GayKrant jarenlang campagne voor. Pas in de jaren negentig belandde de kwestie op de agenda in de Tweede Kamer, mede dankzij Boris Dittrich. 109 Kamerleden stemden voor, 33 tegen en drie jaar later was huwelijksgelijkheid eindelijk een feit. Inwoners van de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben sinds 10 oktober 2012 gelijke huwelijksrechten, maar die van Aruba, Curaçao en Sint Maarten nog altijd niet.
De hoogste rechtbank van Zuid-Korea heeft in het voordeel geoordeeld van een homopaar dat dekking zocht voor elkaar op het gebied van ziektekosten.
In het stadhuis van Athene is het eerste koppel van hetzelfde geslacht getrouwd, bestaande uit een bekende Griekse romanschrijver en zijn partner. Het is een historisch moment voor Griekenland, waar de wetgeving met betrekking tot het homohuwelijk recent is gewijzigd. Het huwelijk is een stap voorwaarts in de erkenning van de LGBTQ+-gemeenschap in Griekenland.
Paus Franciscus gaat akkoord met het zegenen door priesters van relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht.
Het kabinet komt voor de zomer van 2022 met meer duidelijkheid over de wijze waarop meerouderschap in Nederland wordt ingevoerd. Dat antwoordde minister Weerwind (Rechtsbescherming) op 24 maart op vragen van de Kamerleden Ulysse Ellian (VVD) en Lisa van Ginneken (D66). COC pleit, samen met Meer dan Gewenst al lang voor een meerouderschapswet.
Guatemala heeft een zeer conservatieve wet aangenomen die het homohuwelijk expliciet verbiedt en het doceren van LGBT+-zaken op scholen ernstig beperkt. De wet is bedoeld om "levens en families te beschermen" en scherpt ook de straffen voor abortus aan.