Vanaf eind juli kun je kamperen op LHBTIQ+ camping de Paradijsvogel in Lelystad

Deze zomer opent er op het terrein van Buytenplaets Suydersee een LHBTIQ+ camping onder de naam De Paradijsvogel. Vanaf 29 juli staat er twee weken lang een pop-up camping, waarbij gasten een week of een weekend kunnen verblijven.

Voor kinderen is het heel erg fijn om andere kinderen uit de LHBTI+ gemeenschap te ontmoeten, legt Brenda Schaaper van De Paradijsvogel uit. En ook voor ouders is dit fijn, weet Schaaper uit eigen ervaring. “Mijn kind is een keer naar een theaterkamp geweest en daar zitten ook heel veel kinderen die anders misschien gepest zouden worden in de klas. In dit geval kreeg ik een kind na drie dagen terug die heel zelfverzekerd was. Toen zei hij: zo lekker ik kon helemaal mezelf zijn. Dat is dus wat er gebeurd als je gelijkgestemde kinderen om je heen hebt.”

Verschillende activiteiten
Los van de faciliteiten die op de camping te vinden zijn, denk aan een speeltuin en een pingpong tafel, wordt er voor alle leeftijden iets georganiseerd. “We hebben ook een workshop met een theatervrouw en een ‘drag-workshop’. Mijn eigen kind gaat een workshop geven hoe je op hakken moet lopen. We hebben ook een hele leuke excursie met Piet die met ouders en kinderen het bos in gaat en ze leert hoe je een echte Robinson wordt.”

“Een plek vol verbinding”
Gezinnen die op de camping afkomen, komen uit heel het land. Als de gezinnen aankomen op de camping kunnen ze aanschuiven bij een gezamenlijk diner. “Zorgen dat iedereen meteen elkaar leert kennen. En het geeft helemaal niks welk label je hebt. Of dat je nog zoekende bent. Dit is de plek waar je gewoon kan experimenteren.”

Vanaf een bepaalde leeftijd zijn kinderen ook zonder ouders welkom. “Je kan een weekend boeken, dan kunnen er ook jongeren komen. Daar hebben we tenten voor. Tussen de 15 en de 18 jaar. Die gaan gewoon mee in het campingprogramma.”

Lees meer op de site van Brenda.

Meer nieuws voor jou

COC blij dat er geen discriminatie bij bloeddonatie meer is

Het COC Nederland is gelukkig dat er een einde komt aan discriminatie van homo- en biseksuele mannen in het bloeddonatiebeleid. Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) en bloedbank Sanquin maakten hun besluit hierover op donderdagmiddag 11 maart bekend in een...

Lees hier meer

Gekuiste LHBTI-tentoonstelling maakt de tongen los: ‘Dit is geen zelfcensuur’

De aangepaste fototentoonstelling over homorechten die sinds vrijdag in Arnhem te zien is, maakt de tongen los. In andere steden werden delen van de kunst beklad, waarna de meest expliciete afbeeldingen uit het kunstproject zijn weggehaald en vervangen. Pure zelfcensuur,...

Lees hier meer

Nederlandse Netflix-film ANNE+: ‘Iets positiefs voor jonge queers’

Te zien in 190 landen en ondertiteld in 32 talen, maar toch gewoon in Nederland gefilmd. Zelden rolt streamingdienst Netflix een Nederlandse productie zo groot uit. Toch kunnen abonnees van overal ter wereld vanaf vandaag ANNE+ bekijken, een Nederlandse film over het liefdesleven van de...

Lees hier meer