Andere lhbtiq+’ers ontmoeten

Je bent eruit, je valt op jongens, op meisjes of op allebei. Of je bent trans, pan of queer. Of je wist al lang dat je lhbtiq+ bent, maar je kon er eerder niet zoveel mee…

En dan? Je wil graag gelijkgestemden ontmoeten, daten en misschien wel naar een lhbtiq+ feestje. Maar waar vind je die? En nog belangrijker: hoe vind je andere lhbtiq+’ers?

Op de Veluwe, in de regio Harderwijk en omstreken moet je dan bij Village People zijn. Village People is het roze hart van de driehoek Amersfoort, Zwolle en Nijmegen.

Iedere 1e en 3e donderdagavond van de maand is er het reguliere Village People Café

Iedere 2e donderdagmiddag van de maand is er de Village People Salon (voor 55+).

Elke 1e woensdagavond van de maand is er het Village People Café voor Jou! voor lhbtiq’ers met een (verstandelijke) beperking.

Elke laatste zaterdagmiddag van de maand is er het Village People jongerencafé voor jongeren van 11 tot 18 jaar.

Alle cafe-bijeenkomsten zijn in de MESS in Harderwijk, aan de Oranjelaan 11a (vlakbij het station, links naast restaurant Tennessee).

Netwerken

Als je al iemand kent uit de lhbtiq+ gemeenschap, kun je ook die persoon om advies vragen. Veel mensen zijn zeker bereid om je te helpen, want ze hebben zich zelf ook ooit in dezelfde positie begeven als jij! En ze weten vast waar het leuk is om andere lhbti’ers te onmoeten.

Ook kun je contact opnemen met een van de regenboogambassadeurs in Harderwijk. Zij zijn heel toegankelijk en vriendelijk en kunnen je zeker op weg helpen!

Als je bijvoorbeeld mee bent geweest op een Outway Hojokamp, dan zul je zien dat je hier mensen leert kennen en op deze manier kun je samen gezellige dingen doen en weer meer nieuwe mensen ontmoeten. Als je (nog) niet mee bent geweest op Hojokamp, kan het soms wat lastiger zijn.

 

Vergeet niet dat je nooit de enige bent in je omgeving, dat kán niet. Wel kan het natuurlijk zo zijn dat je nog niet weet dat er meerdere mensen in je omgeving LHBT zijn. Organisaties zoals Jong en Out organiseren vaak meetings waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten. Het kan erg spannend zijn om hier alleen heen te gaan, toch is het erg de moeite waard omdat de andere mensen je op je gemak zullen stellen. Zij zijn zelf immers ook ooit nieuw geweest!

Internetdaten: via welke sites/apps?

Als je echt op zoek bent naar dates, kun je via verschillende apps lhbtiq+’ers ontmoeten. Via de standaardapps die door veel jongeren gebruikt worden, kun je als lhbtiq+’er ook daten. Je kunt meestal bij deze apps invullen of je op zoek bent naar ‘mannen’ of ‘vrouwen’. Een paar voorbeelden van apps zijn: Paiq, Tinder, Happn, maar voor meer apps kun je het best gewoon even googlen!

Speciale datingsites/apps voor lhbtiq+’ers:

Waar ben je naar op zoek?

Als je gaat daten via internet, is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Wat verwacht je van een date? Wil je gewoon een gezellige avond, wil je dat het heel serieus is, of wil je misschien wel met iemand naar bed? Het is belangrijk om van jezelf te weten wat je wil en om dit te vragen aan de persoon met wie je gaat daten.

Veilig internetdaten

Daten via internet is leuk, het biedt extra mogelijkheden maar ook gevaren. Want weet je wel zeker wie je voor je hebt? Wil degene met wie je afspreekt hetzelfde als jij? Je moet rekening houden met de volgende dingen.

  1. Spreek bij een eerste date ALTIJD op een openbare plek af. Dus nooit meteen bij iemand thuis!
  2. Vertel aan een goede vriend/familielid dat je een date hebt en waar, spreek af met die persoon dat je een berichtje stuurt als alles goed zit. Dit hoef je helemaal niet stiekem op de wc te doen, je kan gewoon tegen je date zeggen: ‘Ik app even mijn zus dat ik veilig ben aangekomen’! Als je date een betrouwbaar persoon is, zal hij/zij zeker begrijpen dat jij je eigen veiligheid voorop plaatst.
  3. Zorg dat je de laatste trein naar huis haalt, dit voorkomt ongemakkelijke situaties waarin je ongewild met je kersverse date mee naar huis moet…
  4. Zorg dat je voor de afspraak, je date checkt op social media. Dit klinkt wat stalkerig, maar het is eigenlijk gewoon meer een manier om te checken of iemand is wie hij/zij zegt dat hij is. Als iemand heel vaag doet over het geven van zijn achternaam/facebookpagina etc. kan dat een reden zijn om niet met diegene af te spreken.
  5. JUST DO IT! Als jij je aan de vier bovenstaande ‘afspraken’ houdt en goed naar je eigen gevoel blijft luisteren, kan er weinig misgaan. Er is maar één manier om erachter te komen of je iemand leuk vindt, en dat is daten! Daten is ongelooflijk leuk en je leert er veel van. Gewoon doen dus!

Links

Canal Pride Amsterdam

3 augustus 13:00

Lees hier meer

Pride week Amsterdam

27 juli

In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer...

Lees hier meer

🏳️‍🌈 Village People Jongerencafé 🏳️‍🌈

27 juli 14:00

Lees hier meer