Als je partner lhbtiq+’er is

Niet iedereen weet vanaf zijn of haar tiende, twaalfde, dat ‘ie lhbti’er is. Heel veel lhbtiq+’ers, in veel gevallen op de Veluwe, komen er pas op latere leeftijd achter dat ze als vrouw op vrouwen vallen, of als man liever verliefd op een man worden. Het kan zijn dat jij of je partner zich vooral ziet als hetero, maar later ook homoseksuele gevoelens gaat ontwikkelen. Daar is helemaal niets raars aan, maar het kan wel verwarrend zijn. Seksualiteit en genderidentiteit zijn daarnaast niet statisch en kunnen in de loop van je leven veranderen of anders aanvoelen. Als je op latere leeftijd ontdekt dat je (ook) verliefd kunt worden op iemand van hetzelfde geslacht, laat dat dan eerst eens bezinken. Je hoeft daar niet per se gelijk iets mee te doen: doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt.

Ook als partner van iemand die er pas op latere leeftijd achter komt dat zijn of haar partner op iemand van hetzelfde geslacht valt, kan het heel verwarrend zijn.

Overweeg eens om een keer naar een Village People avond te komen en met anderen die daar zijn te praten over je gevoel, je angst, je nieuwsgierigheid enzovoort.

Op avondjes en middagen van Village People komen mensen die soms al wat langer uit de kast zijn, die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten en je kunt hen om raad en informatie vragen. Of je kunt natuurlijk gewoon lekker de kat uit de boom komen komen kijken.

Je bent welkom bij Village People, of je nu homo, hetero, wel of niet uit de kast, partner van, of trans, of bi of wat dan ook bent! Wil je (anoniem) chatten en praten? Gebruik dan de button rechtsonder.

Canal Pride Amsterdam

3 augustus 13:00

Lees hier meer

Pride week Amsterdam

27 juli

In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer...

Lees hier meer

Utrecht pride

1 juni 13:30

‘Op deze dag draait alles om het vieren van liefde – liefde voor jezelf, voor anderen, voor iedereen, voor Utrecht. Jij doet ertoe. Laat de kleuren van diversiteit samenkomen en verspreid de liefde door de prachtige grachten van Utrecht. Kom...

Lees hier meer