Als je partner lhbtiq+’er is

Niet iedereen weet vanaf zijn of haar tiende, twaalfde, dat ‘ie lhbti’er is. Heel veel lhbtiq+’ers, in veel gevallen op de Veluwe, komen er pas op latere leeftijd achter dat ze als vrouw op vrouwen vallen, of als man liever verliefd op een man worden. Het kan zijn dat jij of je partner zich vooral ziet als hetero, maar later ook homoseksuele gevoelens gaat ontwikkelen. Daar is helemaal niets raars aan, maar het kan wel verwarrend zijn. Seksualiteit en genderidentiteit zijn daarnaast niet statisch en kunnen in de loop van je leven veranderen of anders aanvoelen. Als je op latere leeftijd ontdekt dat je (ook) verliefd kunt worden op iemand van hetzelfde geslacht, laat dat dan eerst eens bezinken. Je hoeft daar niet per se gelijk iets mee te doen: doe vooral waar jij je comfortabel bij voelt.

Ook als partner van iemand die er pas op latere leeftijd achter komt dat zijn of haar partner op iemand van hetzelfde geslacht valt, kan het heel verwarrend zijn.

Overweeg eens om een keer naar een Village People avond te komen en met anderen die daar zijn te praten over je gevoel, je angst, je nieuwsgierigheid enzovoort.

Op avondjes en middagen van Village People komen mensen die soms al wat langer uit de kast zijn, die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten en je kunt hen om raad en informatie vragen. Of je kunt natuurlijk gewoon lekker de kat uit de boom komen komen kijken.

Je bent welkom bij Village People, of je nu homo, hetero, wel of niet uit de kast, partner van, of trans, of bi of wat dan ook bent! Wil je (anoniem) chatten en praten? Gebruik dan de button rechtsonder.

COC’s Online Regenboog verkiezingsdebat 2021

5 februari 2021 @ 20:00

Wat gaan de Haagse politici doen tegen de stroom van geweldsincidenten tegen LHBTI’s? Vinden de politieke kopstukken dat scholen LHBTI’s mogen afwijzen of moet dat nou eens afgelopen zijn? Moet zogenaamde ‘LHBTI-genezing’ worden verboden? Over deze en soortgelijke kwesties vraagt...

Lees hier meer

Zero discrimination day

1 maart 2021

Zero Discrimination Day is an annual day celebrated by the United Nations (UN) and other international organisations. The day aims to promote equality before the law and in practice throughout all of the member countries of the UN. The day...

Lees hier meer

Internationale vrouwendag

8 maart 2021

Platform Internationale Vrouwendag levert een bijdrage aan het zichtbaar maken van het belang van Internationale Vrouwendag door het publiceren van acitviteiten in Nederland en België rondom 08 maart. Missies op het gebied van vrouw en werk, kunst, sport, gezondheid en...

Lees hier meer