Je coming out

Coming-out betekent dat je aan de mensen om je heen vertelt dat je homo, lesbisch, bi, trans, inter, queer of ‘anders’ bent. Maar aan wie vertel je het? Moet je het altijd vertellen? En wat is het beste moment? Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden is dat je helemaal goed bent zoals je bent, en dat het goed is dat je bent wie je bent, ongeacht of je Lhbtiq of hetero bent!

Wanneer je ouders of broers of zussen afkeurend zijn over lhbti, of het kan bijvoorbeeld niet binnen je geloof, dan kan het helemaal lastig zijn om ervoor uit te komen. Er is geen allerbeste moment om het te vertellen. Het belangrijkste is dat je het doet op een moment dat je er zelf aan toe bent om te vertellen wie je echt bent en hoe je je voelt.

Village People maakte een aantal filmpjes over de coming out van (de Harderwijkse) Aart, Mees, Noa en Mandy. Zij vertellen hoe het voor hen was om ‘uit de kast te komen’ en te vertellen dat zij zijn wie ze zijn.

 

Noa en Mandy over hun coming out:


Aart over zijn coming out:


Mees over zijn coming out:

COC’s Online Regenboog verkiezingsdebat 2021

5 februari 2021 20:00

Wat gaan de Haagse politici doen tegen de stroom van geweldsincidenten tegen LHBTI’s? Vinden de politieke kopstukken dat scholen LHBTI’s mogen afwijzen of moet dat nou eens afgelopen zijn? Moet zogenaamde ‘LHBTI-genezing’ worden verboden? Over deze en soortgelijke kwesties vraagt...

Lees hier meer

Dag van de transgendervisibiliteit

31 maart 2021

De Internationale Dag van Transgendervisibiliteit is een dag om mensen bewust te maken van de discriminatie waar transgenders wereldwijd mee te maken hebben. De dag vindt sinds 2009 jaarlijks plaats op 31 maart. De dag is verzonnen door activist Rachel Crandall...

Lees hier meer

20 jaar homohuwelijk in Nederland

1 april 2021

Op 1 april is het 20 jaar geleden dat in Nederland voor het eerst twee mensen van hetzelfde geslacht trouwden.    

Lees hier meer