Je coming out

Coming-out betekent dat je aan de mensen om je heen vertelt dat je homo, lesbisch, bi, trans, inter, queer of ‘anders’ bent. Maar aan wie vertel je het? Moet je het altijd vertellen? En wat is het beste moment? Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden is dat je helemaal goed bent zoals je bent, en dat het goed is dat je bent wie je bent, ongeacht of je Lhbtiq of hetero bent!

Wanneer je ouders of broers of zussen afkeurend zijn over lhbti, of het kan bijvoorbeeld niet binnen je geloof, dan kan het helemaal lastig zijn om ervoor uit te komen. Er is geen allerbeste moment om het te vertellen. Het belangrijkste is dat je het doet op een moment dat je er zelf aan toe bent om te vertellen wie je echt bent en hoe je je voelt.

Village People maakte een aantal filmpjes over de coming out van (de Harderwijkse) Aart, Mees, Noa en Mandy. Zij vertellen hoe het voor hen was om ‘uit de kast te komen’ en te vertellen dat zij zijn wie ze zijn.

 

Noa en Mandy over hun coming out:


Aart over zijn coming out:


Mees over zijn coming out:

Canal Pride Amsterdam

3 augustus 13:00

Lees hier meer

Pride week Amsterdam

27 juli

In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer...

Lees hier meer

🏳️‍🌈 Village People Jongerencafé 🏳️‍🌈

27 juli 14:00

Lees hier meer