Bekende lhbtiq+’ers op social media

Ryanne van Dorst, inmiddels bekend als Raven van Dorst, non-binair en interseks.

Demi Lovato is onlangs ook uitgekomen als Non-binair. Demi Lovato is een wereld beroemde popzanger bekend van onder andere de hit ‘Cool for the summer’ en ‘Sorry not sorry’. Daarnaast zat Demi in een aantal programma’s/films op de Disney Channel, waaronder ‘Sunny with a chance’ en ‘Camp Rock’.

RuPaul is ’s werelds bekendste dragqueen. Hij is tevens de maker van RuPauls dragrace, die nu ook in nederland te zien is als rupauls dragrace met Fred van Leer als host.

Laverne Cox is een openlijke Transactrice die onder andere speelt in Orange Is The New Black en Curb your Enthusiasm.

Kate McKinnon openlijke Lesbienne. Bekend van Saturday Night Live en verschillende filmrollen.

Lil Nas x is een bekende openlijke homoseksuele zanger. Voornamelijk bekend van Old Town Road en call me by your name.

Billy Porter is de eerste openlijke ‘gay black man’ die een Emmy wint als dramatische hoofdrol. Daarnaast draait hij nekken met zijn gender-neutrale rode loper looks.

Hayley Kiyoko is een lesbische zangeres. Ook hayley kiyoko zit in meerdere Disney Channel series en films zoals Lemonade Mouth en Wizard’s of Waverly Place. Eén van Hayleys bekendste liedjes is Girls like Girls. Op social media wordt Hayley ook de ‘Lesbian Jesus’ genoemd.

Sam Smith is een bekende non-binaire zanger. Hij is onder andere bekend van zijn nummer stay with me en i’m not the only one.

Jurre Geluk
Jurre is content maker en werkt bij BNN. Je kunt hem kennen van Spuiten en Slikken. Hier heeft hij zijn eigen rubrieken. Denk hierbij aan De Seksmobiel, Jurre’s date, Getest, Climax en andere content van BNN/Spuiten en Slikken. Jurre is openlijk homoseksueel.

Shary An
Shary An deed mee aan de Voice Of Holland. Ze kwam tot de hlave finale en zo is ze in Nederland bekend geworden. Ze heeft presentatieklussen gedaan en ze stond in het voorprogramma van Nielson z’n tour. Shary An valt op vrouwen.

Christina Curry
Ze is model, hier heeft ze verschillende klussen in gedaan. Ook heeft ze in 2014 OUTtv gepresenteerd. Ze is lesbisch/biseksueel.

Ikvrouwvanjou
Joyce Everink en Scarlet Hemkes zijn een lesbisch stel met een kind. Ze hebben een YouTube kanaal waar ze veel content postten. Joyce en Scarlet, zijn de twee vrouwen die deze persoonlijke lifestyle blog bijhouden. We hebben sinds juli 2007 een relatie. We houden van het leven en van de liefde, maar tegelijkertijd is het onze grootste uitdaging. Scarlet werkt als manager en Joyce is dierenartsassistent. Met onze blog en ons YouTube kanaal zijn we sinds augustus 2014 het eerste Nederlandse lesbische YouTube & blogger koppel ♥♥ en daar zijn we trots op!
Instagram link: https://www.instagram.com/ikvrouwvanjou/

 

Scarlet heeft ook een platform; Proud2BMe. Dit is een pro-recovery website voor iedereen met een eetstoornis en een laag zelfbeeld.
Instagram link: https://www.instagram.com/proud2bmenl/

Ellen de Generes  is een Amerikaanse actrice, stand-upcomédienne en sinds 2003 presentatrice van een praatprogramma.

Hannah van Vliet: Actrice in Anne+

King Princess: Amerikaanse zangeres

Tegan and Sara: Zangeressen uit Canada

Kristen Stewart: Actrice uit o.a. Twilight en Happiest Season

Ruby Rose: Model en actrice en dj

 

Transgender

Nikkie de Jager, visagiste, youtuber met millions of followers, influencer

Elliot Page is een Canadees acteur en openlijk transgender man. Onder andere bekend van JUNO en the Umbrella Academy

Miles Mckenna: Youtuber

Deen
Deen is non-binair trans-masculiene. Dit betekend dat hij zich niet binair voelt, maar zijn expressie is meer masculiene dan feminien. Deen heeft nog geen medische transitie ondergaan. Er zijn weinig traspersonen die zichzelf blootstellen op social media, die pre-medische transitie zijn.  Hij is wél sociaal in transitie geweest. Op hun Instagram account legt hen zijn transitie vast. Dit kan heel helpvol zijn voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten als hen.

Nanoah Struik
(Voornaamwoorden: hen/hun)
(Gender: non-binair)
Nanoah is een Intersectionele feminist die zich over allerlei onderwerpen uitspreekt. Van genderdiversiteit, tot politiek tot anti-racisme & en ook deze onderwerpen gecombineerd.
Nanoah heeft gespeelt in de NPO serie ‘hij is een zij’. In deze serie neem je een kijkje in het leven van transgenderpersonen.
Er zitten wel een paar haken en ogen aan dit programma. Nanoah identificeert zich als non-binair en gebruikt als voornaamwoorden hen/hun en dus niet hij of zij. De naam van dit programma is dus niet zo inclusief als het doet blijken.

Alice Olsthoorn
(Voornaamwoorden: Zij/haar)
(Gender: vrouw)
Alice is een content-maker. Naast YouTube-video’s en muziek maakt ze ook content op Instagram. De onderwerpen van de content verschilt. De ene keer snijdt ze een moeilijk onderwerp aan over een maatschappelijke issue. Soms maakt ze content op YouTube en Instagram over haar nieuwe muziek. De andere keer maakt ze content over make-up en deelt ze persoonlijke verhalen. Soms post ze wat over haar transitie, maar hier ligt niet de nadruk op. Wel is ze een mooi voorbeeld voor transgenderpersonen in Nederland.

Jessie Bosch (Jessie Maya)
(Voornaamwoorden zij/haar)
(Gender: vrouw)
Ook Jessie is een content-maker. Ze is groot in YouTube Nederland. Ze maakt video’s over make-up, haar persoonlijke leven en haar transitie. Naast dat ze content post op YouTube, post ze ook content op Instagram.

Tijn de Jong
(Voornaamwoorden Hij/hem hen/hun)
(gender: non-binair)
Hij is Interseksuele feminist. Hen is vooral actief op Instagram en spreekt zich uit over allerlei onderwerpen. Van genderdiversiteit, tot politiek en anti-racsime. Ook hoe deze onderwerpen met elkaar in verband staan.

Kutmannen
(Voornaamwoorden beide: Hij/hem)
(Gender beide: man)
Platform voor en door transmensen;  KutMannen. Hèt online platform over alle onderwerpen met betrekking tot het trans zijn, transitie en gewoon simpele kutmannen zijn
Oprichters: Bappie & Jason.

Interseksueel

Ryanne van Dorst (Ella Bandita), tv-presentator. Zij is de frontzangeres van de band Dool. Eerder was Van Dorst bekend onder de artiestennaam Elle Bandita. Ze is lesbienne/biseksueel.
Hanne Gaby Odiele, Belgisch topmodel
Marleen
Marleen (29) is danser, theatermaker én intersekse. Intersekse personen zijn mensen die geboren zijn met een lichaam dat niet voldoet aan de normatieve definitie van een man of vrouw, bijvoorbeeld doordat ze een mix hebben van mannelijke geslachtskenmerken en vrouwelijke genen. In Nederland wordt naar schatting 1 op de 200 mensen geboren als intersekse persoon, en er zijn rond de 40 verschillende condities. Marleen heeft het ‘androgeen ongevoeligheidssyndroom’: ze is geboren met de (doorgaans) mannelijke XY-chromosomen, maar doordat ze volledig ongevoelig is voor mannelijke hormonen, kreeg ze als baby de uiterlijke kenmerken van een meisje – en werd ze vrouw.

Queer

Ruby Rare
(voornaamwoorden: zij/haar)
(Gender: onbekend)
Ruby Rare. Queer persoon. Ze woont in Engeland en deelt veel over queer-zijn, zelfliefde, lichaamspositiviteit en disabilities.

Dirk
(voornaamwoorden: Hij/hem Hen/hun)
(Gender Dirk: genderqueer)
Groetjesdirk, is hun Instagram-naam. Hen echte naam is Dirk.
Hij post af en toe dingen over het zijn queer-zijn en wat dat voor hen betekend. Ook kan je veel content over zijn persoonlijke leven tegenkomen.

 


Non binair

Ash Hardell: Youtuber

Thorn Vineyard: model, performer en acteur in Spangas

Rain Dove: model en activist

Algemeen

 

DAMN HONEY platform. opgericht door Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. Feministisch platform waarop je van alles vindt over waar je als vrxuw* van deze tijd mee moet dealen.

 

 

 

Canal Pride Amsterdam

3 augustus 13:00

Lees hier meer

Pride week Amsterdam

27 juli

In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer...

Lees hier meer

🏳️‍🌈 Village People Jongerencafé 🏳️‍🌈

27 juli 14:00

Lees hier meer