Voor het eerst zijn twee vrouwen met elkaar getrouwd op Curaçao

Melinda Angel en Danika Marquez stapten zaterdag op Curaçao in het huwelijksbootje

Zaterdag, 27 juli, was een historische dag in de geschiedenis van Curaçao. Voor het eerst trouwden daar twee vrouwen met elkaar. Sinds 12 juli is het mogelijk dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mogen trouwen. Na die uitspraak zijn nog zeker acht koppels in ondertrouw gegaan.

Curaçao en Aruba hebben lang dwarsgelegen als het gaat om de openstelling van het huwelijk. Op 6 december 2022 bepaalde het gemeenschappelijke Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint-Maarten en van Bonaire, Sint-Eustatius en Saba al dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar moeten kunnen trouwen. Maar de regeringen van Aruba en Curaçao gingen hiertegen in cassatie.

per direct

Op 12 juli bepaalde de Hoge Raad in Den Haag dat de uitspraak van het gemeenschappelijke Hof van Justitie in stand blijft, en mochten mensen van hetzelfde geslacht per direct met elkaar trouwen op Aruba en Curaçao.

Op Curaçao is het eerste huwelijk inmiddels voltrokken, minstens acht andere koppels zijn in ondertrouw gegaan. Melinda Angel en Danika Marquez gaan de geschiedenis in als de eerste twee vrouwen die met elkaar in de echt verbonden worden op Curaçao. Aan dagblad Trouw vertellen ze over de lange strijd die daaraan voorafging.

aruba: nog even geduld aub

Op Aruba moeten mensen iets langer wachten: de Dienst Burgerlijke Stand heeft pas vanaf oktober weer plek om nieuwe stellen in ondertrouw te laten gaan.

Meer nieuws voor jou

Nunspeet heeft nu ook een eigen gay community

Op dinsdag 7 juni a.s. om 20.30 uur vindt in Dorpsherberg De Roskam van Nunspeet de officiële lancering plaats van de website van True Colors Nunspeet.  Sprekers bij dit belangwekkende moment zijn COC Zwolle voorzitter Heleen Rompelman, schrijfster Noa Heddergott,...

Lees hier meer

De LHBT Monitor 2022

Op 5 juli werd de LHBT Monitor 2022 gepresenteerd. Uit dit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijken verschillende dingen: Lesbische, homoseksuele en biseksuele Nederlanders voelen zich nog steeds onveiliger dan heteroseksuelen en zijn vaker slachtoffer van (seksueel) geweld...

Lees hier meer

Steunpunt geopend voor slachtoffers ‘homogenezing’

Voor slachtoffers van 'homogenezing' is een steunpunt geopend. Het initiatief is opgezet door de Stichting Wijdekerk, een organisatie van christenen die zelf lhbti'er zijn of zich bij deze groep betrokken voelen. Bij het steunpunt kunnen mensen terecht die willen praten...

Lees hier meer