Rusland verbiedt bankpas met unicorn in regenboogkleuren

(die bestemd is voor kinderen)

In Rusland mogen kinderen niet langer gezien worden met een bankpas waarop een vrolijke eenhoorn staat afgebeeld met een staart en manen in regenboogkleuren. Volgens de autoriteiten staan de regenboogkleuren voor ‘de internationale lhbt-beweging’, en zijn de passen niet gewoon onschuldig op kinderen gericht.

Nadat Ruslands grootste kredietverstrekker, de Sberbank, een nieuwe bankpas had uitgebracht die speciaal is gericht op kinderen, kwam bij sommige ouders het stoom uit de oren. Het design van de kaart is ronduit aanstootgevend: er is een blije eenhoorn op afgebeeld met manen en een staart in regenboogkleuren, wat een gruwel!

in strijd met de wet

Toen die ouders daar de autoriteiten op hadden gewezen, kwamen leden van het Familie-, Vrouwen- en Kindercomité van de Doema meteen in actie. De directeur van de Sberbank kreeg een brief met de eis om de uitgave van de bankpassen onmiddellijk te staken omdat er ‘regenboogsymbolen’ op te zien zijn die de ‘internationale lhbt-beweging vertegenwoordigen’.

Volgens het comité zijn de bankpassen in strijd met de wet. Sinds 2013 zijn er anti-homowetten actief in Rusland waarbij ‘gay propaganda’ is verboden. Oftewel: alle uitingen in het openbaar die verwijzen naar lhbtiq+-gerelateerde zaken zijn strafbaar. En dus deze kinderbankpas voor 6- tot 13-jarigen ook.

andere gevallen

Eerder viel de taaleducatie-app Duolingo ten prooi aan de anti-homowetgeving omdat er ‘gay content’ werd aangeboden die volgens een Siberische anti-lhbt-beweging ‘traumatiserend is’ voor jongeren.

In Februari viel de politie een My Litte Pony-conventie binnen nadat er was geklaagd over een van de pony’s, Rainbow Dash. Hoewel de organisatie de regenboogkleuren van de flyers had vervangen door die van de Russische vlag, werd de bijeenkomst alsnog afgelast.

verboden regenboogoorbellen

In dezelfde maand arresteerde de politie van de stad Nizhny Novgorod een vrouw omdat ze het had gewaagd om regenboogoorbellen te dragen. De rechter gaf haar een celstraf van vijf dagen voor het ‘dragen van verboden symbolen’.

Bron: LGBTNation

Meer nieuws voor jou

De biografie van Jacob Diederiks (80): eindelijk uit de kast

Jacob Diederiks Na een huwelijk van bijna vijftig jaar kwam Jacob Diederiks (80) als 71-jarige uit de kast. Hij en zijn vrouw zijn nog steeds bij elkaar. Onlangs verscheen zijn autobiografie. Kort nadat Jacob Diederiks na bijna vijftig jaar huwelijk als...

Lees hier meer

Het Wim Sonneveld – complex

Op donderdagavond 18 april is de muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld te zien in Nijkerk. ‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag...

Lees hier meer

Onderzoek: merendeel voetbalprofs geeft lhbti-acceptatie onvoldoende

Profvoetballers geven een ruime onvoldoende aan de acceptatie van homo- en biseksualiteit in de mannelijke voetbalwereld. Zeven op de tien spelers zeggen de voetbalwereld als homo-onvriendelijk te ervaren. "De conclusie is dat het er niet al te best voorstaat in...

Lees hier meer