Kritiek op besluit provincie Friesland tegen actief regenboogbeleid

In Friesland wordt verontwaardigd gereageerd op het besluit van de provincie om geen actief ‘regenboogbeleid’ te voeren. Een voorstel van het provinciebestuur werd deze week door de Provinciale Staten aangenomen.

Een regenboogbeleid houdt in dat een overheid zich actief inzet voor onder meer de veiligheid en acceptatie van de lhbti-gemeenschap. Vorige maand gaf het Friese provinciebestuur aan geen actief beleid meer te willen voeren. Volgens gedeputeerde Wiersma (BBB) was dit geen taak van de provincie, maar lag dit bij de gemeenten. Bovendien zou er geen budget voor zijn.

<Lees hier verder op de site van de NOS>

Meer nieuws voor jou

Zo stem je lhbti-vriendelijk

Bij de verkiezingen staan ook de belangen van lesbische, homoseksuele, bi+, transgender en intersekse personen (lhbti'ers) op het spel. Op deze website lees je hoe partijen denken over LHBTI-kwesties. Daarmee maak je straks in het stemhokje een goed geïnformeerde keuze!

Lees hier meer

Meer aandacht voor niet-hetero mensen

De gemeente Harderwijk heeft sinds 17 mei vier regenboogambassadeurs: Bep Timmer, Herman Boers, Rune Sassen en Nour Hasan. Zij willen meer aandacht voor een betere positie en sociale acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Bron: www.Harderwijkercourant.nl / foto: Marco Jansen Herman...

Lees hier meer

Florian en Remco van de Roze Week: ‘Schelden met homo-onvriendelijke termen gebeurt nog steeds’

‘Dare to be unique’, is dit jaar het thema van de Roze Week op de campus van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tussen 16 en 20 mei zijn er allerlei activiteiten om bewustzijn te creëren over...

Lees hier meer