Regenboograad Harderwijk

De gemeente Harderwijk heeft, in samenwerking met Village People, een Regenboograad opgericht.

De regenboograad vormt de schakel tussen de lhbtiq+-gemeenschap, de gemeente en maatschappelijke organisaties. De regenboogambassadeurs werken aan het creëren van een veilige en inclusieve stad. Ze spelen in op behoeften, vragen en wensen van lhbtiq+’ers in Harderwijk en geven advies. Daarnaast organiseren ze, samen met de Stichting Village People Harderwijk en de gemeente- activiteiten om de zichtbaarheid van en kennis over lhbtiq+’ers  te vergroten. De ambassadeurs praten over de 4 hoofdonderwerpen die de regenboograad in samenwerking met de gemeente Harderwijk en de Stichting Village People heeft opgesteld:

Jeugd & Onderwijs

Sport

Zorg & ouderen

Religie & culturele achtergrond

 

De Regenboograad komt een aantal keer per jaar bij elkaar om te overleggen over een aantal onderwerpen op het gebied van lhbtiq+ en heeft een adviserende rol en functie richting de gemeente Harderwijk en Village People. Twee maal per jaar gaat de Regenboograad, samen met Village People in gesprek met de burgers van Harderwijk tijdens de Burger Inspraak Avond.

Wil je ook meepraten en meedenken in de Regenboograad? We zoeken nog een ambassadeur op het gebied van Religie. Meld hier aan!

De Regenboograad stelt zich graag aan je voor. De regenboogambassadeurs zijn Bep Timmer (sport), Herman Boers (zorg & ouderen), Rune Sassen (jeugd & onderwijs) en Nour Hasan (bi-culturele achtergrond). Foto’s door Karin Huijzendveld.

 

Bep Timmer

Ik ben Bep, een Harderwijkse met een grote dosis energie, oud voetbalinternational, nu hardloper en MTB’er en iemand die passie en gezond verstand combineert. Ik ben ouder van twee dochters waar ik mega trots op ben. Voor de Harderwijkse sport zet ik mij in dat meer lhbtiq+’ers gaan sporten en blijven sporten. De ondervertegenwoordiging nu vind ik onacceptabel. Met bestuurders  bespreken we hoe insluiting georganiseerd kan worden voor leden die niet hetero zijn. Mijn slogan voor de lhbtiq+ inclusie heb ik gepikt van Johan Cruijff, namelijk “je ziet het pas als je het doorhebt”! Met mijn plannen sluit ik aan bij het thema ‘inclusief sporten en bewegen’ uit het lokaal sportakkoord. Op diverse data in het jaar zal de regenboogvlag wapperen bij verenigingen en maken we zichtbaar dat iedereen welkom is. Samen met het NOC*NSF begeleiden we vereniging bij het maken en uitvoeren van lhbtiq+ plannen.  GA Harderwijk sluit ook aan en zij worden getraind op lhbtiq+ in de sport- en beweegcontext.
Je kunt me bereiken via bep@regenboograad.nl

 

Herman Boers

Ik ben Herman Boers, 64, homo en getrouwd met Gert. Als Regenboogambassadeur wil ik vooral zorg- en welzijnsorganisaties in Harderwijk en omgeving stimuleren om meer open te staan en aandacht te hebben voor lhbtiq+-cliënten en medewerkers. Veel – met name ouderen – durven niet zichzelf te zijn omdat ze niet zeker weten of ze wel écht welkom zijn. Organisaties en hun managers en medewerkers zij zich daar nog onvoldoende bewust van.
Ik ga graag in gesprek met (ouderen)organisaties die aan de slag willen om ook voor lhbtiq+’ers (en medewerkers) een veilig en warm ‘thuis’ te willen zijn. Verder wil ik veilige ontmoetingsplekken voor ouderen en mensen met een beperking organiseren. Voor ouderen is er intussen elke eerste donderdagmiddag van de maand de Village People Salon.
Wil je in contact komen? Mail dan naar herman@regenboograad.nl

 

 

Rune Sassen

Ik ben Rune, 23 jaar en ik kom uit Hierden. Ik ben antropoloog en cultuurhistoricus, wat in de praktijk betekent dat ik geschiedenis, musea en ‘de maatschappij’ interessant vind. Wandelen en reizen doe ik graag en daarnaast ben ik verzorger van twee lieve cavia’s. Ik zet me binnen de regenboograad in voor Jeugd & Onderwijs. Het is belangrijk voor lhbtiq+-jongeren dat ze zich veilig en welkom voelen op school en ik hoop hier een steentje aan bij te kunnen dragen. Ik ga graag in gesprek met scholen en leerlingen om samen na te denken over een inclusievere schoolbeleving. Daarnaast organiseren we samen met de gemeente een lhbtiq+’ers een onderwijsconferentie voor docenten. Ben je zelf jong (10-18) en lhbtiq+’er? Dan ben je elke laatste zaterdagmiddag van de maand welkom bij het jongerencafé van Village People in de MESS in Harderwijk! Zien we je daar?
Je mag me altijd mailen op rune@regenboograad.nl

 

 

Noura Hasan

Mijn naam is Noura, in het Arabisch betekent dat licht. Ik heb altijd geprobeerd mijn naam waar te maken, ook al had ik -zoals ieder ander mens- mijn donkere momenten. Ik leerde door alle obstakels heen te duwen. Obstakels die me probeerden te stoppen of te veranderen. De grootste les die ik altijd probeer te verspreiden, is dat je trouw moet blijven aan jezelf, want dat heeft me gered!
Ik wil graag regenboogambassadeur zijn, omdat ik trots leef, als een queer persoon, omringd door queer mensen en omdat ik achter mijn gemeenschap sta. We zijn allemaal ambassadeurs naar mijn mening. Althans, dat zouden we moeten zijn! Deze wereld zal alleen veranderen als WIJ veranderen en de samenleving veilig voorbereiden voor de volgende queer-generaties. Persoonlijk betekent het voor mij om een ambassadeur te zijn voor queer mensen in mijn stad Harderwijk. Het is een enorme stap in mijn leven, omdat het me helpt om mijn eigen reis en pad te doorlopen, trots en vol vertrouwen.
Je kunt me bereiken via: Nour@regenboograad.nl 

 

Contact
Wil je (algemeen) meer weten over lhbtiq+ of ben je lhbtiq+’er, of wil je je ervaring delen?
Mail dan naar info@regenboograad.nl.

Canal Pride Amsterdam

3 augustus 13:00

Lees hier meer

Pride week Amsterdam

27 juli

In een polariserende samenleving komt de lhbtiqa+-community regelmatig onbedoeld tegenover elkaar te staan, in plaats van naast elkaar. Juist in een tijd waar regenboog-identiteiten internationaal vaker onder druk staan en mensen vrijheden verliezen, is het belangrijk dat iedereen elkaar weer...

Lees hier meer

Utrecht pride

1 juni 13:30

‘Op deze dag draait alles om het vieren van liefde – liefde voor jezelf, voor anderen, voor iedereen, voor Utrecht. Jij doet ertoe. Laat de kleuren van diversiteit samenkomen en verspreid de liefde door de prachtige grachten van Utrecht. Kom...

Lees hier meer