Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn

Mike Slaa (25) uit Harderwijk /Amersfoort

Mike werkt bij de facilitaire dienst in een dierenpark. Mike: ‘Ik was denk ik een jaar of 15 á 16 toen ik het m’n ouders vertelde. Eerst aan m’n moeder, daarna aan m’n vader. Ze reageerden heel open en positief. M’n moeder zei: ‘Ik had het eigenlijk al door’. Mijn twee oudere broers heb ik het later verteld. Mijn ene broer is cameraman en komt regelmatig lhbti-relaties tegen in zijn werk. Hij keek er ook niet van op. En mijn andere broer vond het ook geen enkel probleem. Hij zei: ‘Als jij maar gelukkig bent’. Op de middelbare school ben ik eigenlijk niet uit de kast gekomen, dat was ook niet nodig. En m’n opa en oma wisten het via m’n ouders. Zij reageerden ook heel open, niks aan de hand. Toen ik een vriendje kreeg, heb ik hem ook gewoon aan hen voorgesteld, geen probleem.’
‘Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn. Ook op m’n werk. Ik heb verschillende relaties gehad en dan is het fijn om hand in hand te lopen. Ik realiseer me wel dat dat niet overal zomaar kan. Dat vind ik soms wel jammer. Ik probeer het niet op te zoeken, of te provoceren. Maar als ik verliefd ben dan laat ik dat zien.’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

Mijn moeder moest huilen, want ze wilde zo graag dat haar dochter ‘normaal’ was

(Anoniem) Ik weet zelf al mijn hele leven dat ik meer voel voor vrouwen dan voor mannen. Omdat mijn moeder daar altijd heel negatief op reageerde, heb ik jarenlang heel hard mijn best gedaan om te doen alsof ik hetero...

Lees hier meer

In Sierra Leone word je als gay gevangengenomen of gestenigd

Ibrahim Kamara (23) uit Sierra Leone, nu in Harderwijk Ibrahim kwam in 2017 na veel omzwervingen in Nederland. ‘Ik kom uit Sierra Leone, aan de Westkust van Afrika. Mijn tante, bij wie ik opgroeide, vroeg me op m’n twaalfde wat er met me...

Lees hier meer

Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn

Mike Slaa (25) uit Harderwijk /Amersfoort Mike werkt bij de facilitaire dienst in een dierenpark. Mike: ‘Ik was denk ik een jaar of 15 á 16 toen ik het m’n ouders vertelde. Eerst aan m’n moeder, daarna aan m’n vader. Ze reageerden heel...

Lees hier meer