Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn

Mike Slaa (25) uit Harderwijk /Amersfoort

Mike werkt bij de facilitaire dienst in een dierenpark. Mike: ‘Ik was denk ik een jaar of 15 á 16 toen ik het m’n ouders vertelde. Eerst aan m’n moeder, daarna aan m’n vader. Ze reageerden heel open en positief. M’n moeder zei: ‘Ik had het eigenlijk al door’. Mijn twee oudere broers heb ik het later verteld. Mijn ene broer is cameraman en komt regelmatig lhbti-relaties tegen in zijn werk. Hij keek er ook niet van op. En mijn andere broer vond het ook geen enkel probleem. Hij zei: ‘Als jij maar gelukkig bent’. Op de middelbare school ben ik eigenlijk niet uit de kast gekomen, dat was ook niet nodig. En m’n opa en oma wisten het via m’n ouders. Zij reageerden ook heel open, niks aan de hand. Toen ik een vriendje kreeg, heb ik hem ook gewoon aan hen voorgesteld, geen probleem.’
‘Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn. Ook op m’n werk. Ik heb verschillende relaties gehad en dan is het fijn om hand in hand te lopen. Ik realiseer me wel dat dat niet overal zomaar kan. Dat vind ik soms wel jammer. Ik probeer het niet op te zoeken, of te provoceren. Maar als ik verliefd ben dan laat ik dat zien.’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

‘Ik kan niet gelukkiger zijn dan ik nu ben met mezelf’

Aden Klappe (20) uit ’t Harde: ‘Ik ben transgender en panseksueel/queer. Als kind ben ik door m’n ouders erg vrij gelaten in hoe ik mij kleedde en gedroeg. Ik had als klein ‘meisje’ kort haar en droeg vaak unisekse kleding....

Lees hier meer

Piet kwam pas op z’n 55e voor zijn geaardheid uit, terwijl hij ‘het’ al z’n 16e wist!

Piet van Veen en Henk Pol (65 en 73) uit Harderwijk ‘Wij zijn opgegroeid in Nijkerk en Zuilichem, de ‘Biblebelt’. Dat maakte het in onze jeugd onmogelijk om uit de kast te komen. Ook vanuit het geloof waarin we zijn grootgebracht, was daar...

Lees hier meer