Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn

Mike Slaa (25) uit Harderwijk /Amersfoort

Mike werkt bij de facilitaire dienst in een dierenpark. Mike: ‘Ik was denk ik een jaar of 15 á 16 toen ik het m’n ouders vertelde. Eerst aan m’n moeder, daarna aan m’n vader. Ze reageerden heel open en positief. M’n moeder zei: ‘Ik had het eigenlijk al door’. Mijn twee oudere broers heb ik het later verteld. Mijn ene broer is cameraman en komt regelmatig lhbti-relaties tegen in zijn werk. Hij keek er ook niet van op. En mijn andere broer vond het ook geen enkel probleem. Hij zei: ‘Als jij maar gelukkig bent’. Op de middelbare school ben ik eigenlijk niet uit de kast gekomen, dat was ook niet nodig. En m’n opa en oma wisten het via m’n ouders. Zij reageerden ook heel open, niks aan de hand. Toen ik een vriendje kreeg, heb ik hem ook gewoon aan hen voorgesteld, geen probleem.’
‘Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn. Ook op m’n werk. Ik heb verschillende relaties gehad en dan is het fijn om hand in hand te lopen. Ik realiseer me wel dat dat niet overal zomaar kan. Dat vind ik soms wel jammer. Ik probeer het niet op te zoeken, of te provoceren. Maar als ik verliefd ben dan laat ik dat zien.’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

‘Op m’n veertiende leerde ik de term genderfluïde pas kennen’

XXXXX Melanie (15) woont in Putten (genderfluïde, alle voornaamwoorden, liever niet zij/haar, wel hij/hem en hun)   Mel doet tweetalig vwo en zit in de 3e klas. ‘Mel is m’n nickname en ik ben genderfluïde. De enige term waar ik...

Lees hier meer

‘Als non-binair koppel begrijpen we elkaar’

Soof (21) woont in Amsterdam (non-binair, voornaamwoorden hen/hun, die/diens) Studeert aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, werkt daarnaast in een restaurant. ‘Ik voel me mijn hele leven niet helemaal een meisje, maar ik paste ook niet per se in het...

Lees hier meer

‘Je hoeft je niet vrouwelijk te gedragen omdat je gay bent’

Junior (20) woont in Rotterdam (gay man, voornaamwoorden hij/hem) Junior is leerling-verpleegkundige, loopt stage en werkt in een verzorgingstehuis. ‘Ik identificeer me niet met een ander geslacht dan waarmee ik ben geboren. Ik deed mee aan deze fotoserie omdat ik...

Lees hier meer