Onderzoek naar ervaringen en behoeften in de (trans)genderzorg

Heb jij tussen 2019 en nu transgenderzorg ontvangen of sta je op de wachtlijst voor transgenderzorg? Dan zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

We vragen je namens de Kwartiermaker Transgenderzorg om de vragenlijst “Ervaringen en behoeften in de (trans)genderzorg” in te vullen. Deelnemen kan via: zorgvuldigadvies.nl/transgenderonderzoek/.

Het doel van de vragenlijst is om beter te weten hoe genderzorg wordt ervaren en welke behoeften er zijn. Dat is nodig om zorgverleners, zorgverzekeraars en gemeenten inzicht te geven in de problemen die er zijn, en daarmee hen te helpen om de zorg te verbeteren.

Misschien herken je het onderzoek en heb je in 2019 ook deelgenomen. Belangrijke thema’s waren toen het terugdringen van de wachttijden, meer zorg op maat en meer duidelijkheid over vergoedingen. Verschillende partijen zijn hiermee aan de slag gegaan. Hoewel er dingen zijn aangepakt, spelen deze thema’s helaas nog steeds. Om te zien of de ervaringen zijn veranderd en welke knelpunten (nog steeds) worden ervaren voeren we dit onderzoek opnieuw uit. Dus ook als je de vragenlijst eerder hebt ingevuld, zijn we benieuwd naar jouw mening.

Jouw ervaring levert de Kwartiermaker Transgenderzorg veel informatie op en is daarom belangrijk! Alvast veel dank voor het invullen van de vragenlijst.

Meer nieuws voor jou

Doorbraak in het profvoetbal: collectieve coming-out?

We weten het niet. Nog niet. Vrijdag is het de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT). De ogen zijn daarbij gericht op het voetbal. Een paar weken geleden vertelde de Duitse oud-profvoetballer Marcus Urban dat er...

Lees hier meer

Juni: het is pride month!

Het is vandaag 1 juni en dat betekent dat de internationale ‘Pride Month’ is begonnen! Over de hele wereld worden in de maand juni evenementen en pride’s georganiseerd. Om te laten zien dat we er zijn en om te strijden...

Lees hier meer

‘Gay eredivisiespelers blijven in de kast’

Volgens Johan Derksen moeten homoseksuele voetballers gewoon uit de kast komen, maar in de praktijk is dat nog niet zo eenvoudig. Oud-voetballer John de Bever en podcastmaker Jeroen Gortworst reageren in Veronica Superguide op Coming out Colton. Deze Netflix-reeks gaat over de football-speler...

Lees hier meer