Online Veiligheid voor de LGBTQ-community

vpnMentor voerde afgelopen periode een enquête uit waarin ze 695 LGBTQ+ mensen wereldwijd vroegen naar hun online ervaringen met betrekking tot hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. De resultaten – waarnaar in dit artikel wordt verwezen – belichten de unieke uitdagingen voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Hier volgen enkele van onze belangrijkste bevindingen:

  • 73% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid zijn wel eens online persoonlijk aangevallen of lastiggevallen.
  • 50% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid hebben online te maken gehad met seksuele intimidatie.
  • Als het gaat om seksuele geaardheid, voelen aseksuele mensen zich het minst veilig online en homoseksuele mannen het veiligst.
  • Als het aankomt op genderidentiteit, voelen transgendervrouwen zich het minst veilig online en cisgender mannen het veiligst.
  • Transgendervrouwen worden het meest tegen hun wil online ontmaskerd en cisgender-mannen het minst.

+ Voor alle resultaten klik je hier.

Meer nieuws voor jou

Scholen kleuren paars voor lhbt-jongeren

Op basisscholen en middelbare scholen in de regio werd Paarse Vrijdag uitbundig gevierd. Scholen vragen hiermee aandacht voor de acceptatie van regenboogjongeren. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat lhbt-jongeren twee keer zo vaak worden gepest dan hetero-jongeren....

Lees hier meer

Website met tips voor queer kinderboeken gelanceerd

Begin november werd de website queerkinderboeken gelanceerd, met de mooiste boeken over gender- en seksuele diversiteit. Voor kinderen zelf én om voor te lezen. De boeken bieden kinderen leesplezier, herkenning en ze laten zien dat jezelf zijn de normaalste zaak van de...

Lees hier meer

Paarse Vrijdag dit jaar in gehele onderwijs

Paarse Vrijdag wordt deze vrijdag voor het eerst in heel het onderwijs gehouden. Tot nu werd op de tweede vrijdag van december voornamelijk op middelbare scholen en mbo's aandacht besteed aan diversiteit en solidariteit getoond aan de lhbti-gemeenschap. Nu doen...

Lees hier meer