Online Veiligheid voor de LGBTQ-community

vpnMentor voerde afgelopen periode een enquête uit waarin ze 695 LGBTQ+ mensen wereldwijd vroegen naar hun online ervaringen met betrekking tot hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. De resultaten – waarnaar in dit artikel wordt verwezen – belichten de unieke uitdagingen voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Hier volgen enkele van onze belangrijkste bevindingen:

  • 73% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid zijn wel eens online persoonlijk aangevallen of lastiggevallen.
  • 50% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid hebben online te maken gehad met seksuele intimidatie.
  • Als het gaat om seksuele geaardheid, voelen aseksuele mensen zich het minst veilig online en homoseksuele mannen het veiligst.
  • Als het aankomt op genderidentiteit, voelen transgendervrouwen zich het minst veilig online en cisgender mannen het veiligst.
  • Transgendervrouwen worden het meest tegen hun wil online ontmaskerd en cisgender-mannen het minst.

+ Voor alle resultaten klik je hier.

Meer nieuws voor jou

Extreemrechtse activisten verstoren speciale ‘Pride-kerkdienst’ voor LHBT’ers in Zürich

In de Zwitserse stad Zürich heeft een groep extreemrechtse activisten een speciale kerkdienst voor LHBT's verstoord, zo meldt CNE News. Volgens de de Zwitserse krant Tagesanzeiger hadden de stoorzenders een kruis met de tekst "No Pride Month" erop bij zich. De...

Lees hier meer

Verontrustende feiten en cijfers over acceptatie LHBTI-personen

Nederlandse LHBTI-personen hebben nog altijd veel te kampen met negatieve reacties en geweld. Biseksuele of bi+ vrouwen zijn relatief vaak slachtoffer. Ruim 2 op de 5 jongeren verbergen hun LHBTI-zijn op school. Dit blijkt uit de eind maart gepubliceerde ‘Feiten...

Lees hier meer

Steunpunt geopend voor slachtoffers ‘homogenezing’

Voor slachtoffers van 'homogenezing' is een steunpunt geopend. Het initiatief is opgezet door de Stichting Wijdekerk, een organisatie van christenen die zelf lhbti'er zijn of zich bij deze groep betrokken voelen. Bij het steunpunt kunnen mensen terecht die willen praten...

Lees hier meer