Online Veiligheid voor de LGBTQ-community

vpnMentor voerde afgelopen periode een enquête uit waarin ze 695 LGBTQ+ mensen wereldwijd vroegen naar hun online ervaringen met betrekking tot hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. De resultaten – waarnaar in dit artikel wordt verwezen – belichten de unieke uitdagingen voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Hier volgen enkele van onze belangrijkste bevindingen:

  • 73% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid zijn wel eens online persoonlijk aangevallen of lastiggevallen.
  • 50% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid hebben online te maken gehad met seksuele intimidatie.
  • Als het gaat om seksuele geaardheid, voelen aseksuele mensen zich het minst veilig online en homoseksuele mannen het veiligst.
  • Als het aankomt op genderidentiteit, voelen transgendervrouwen zich het minst veilig online en cisgender mannen het veiligst.
  • Transgendervrouwen worden het meest tegen hun wil online ontmaskerd en cisgender-mannen het minst.

+ Voor alle resultaten klik je hier.

Meer nieuws voor jou

Slob onder vuur door homo-standpunt

Een Kamerdebat over burgerschap gisteren heeft Arie Slob van de ChristenUnie in een benarde positie gebracht. De minister van Onderwijs stelde dat scholen homoseksualiteit mogen afkeuren, maar tegelijk wel moeten zorgen voor een ‘veilig klimaat’ voor leerlingen en personeel. Die...

Lees hier meer

Uitnodiging Village People Salon Extra op 13 oktober

Voor deze regenboognetwerkbijeenkomst nodigen we specifiek medewerkers, vrijwilligers, opleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers, managers en andere professionals uit (van organisaties) die zorg, ondersteuning of begeleiding bieden aan ouderen. Uiteraard zijn LHBTIQ+-ouderen en hun familie en vrienden (m/v/x) ook van harte welkom! Samen...

Lees hier meer

Vrolijke gay Jos (68) voelt zich op z’n plek in De Adelaarshorst

‘Bijzonder wat GA Eagles betekent bij ziekte en leed’ Hij noemt zich de ‘Roze rand van Go Ahead’: Jos Miedendorp de Bie, een vrolijke gay in de voetbalwereld. De Twellonaar (68), die al eens landelijk nieuws werd, is bij Go...

Lees hier meer