Online Veiligheid voor de LGBTQ-community

vpnMentor voerde afgelopen periode een enquête uit waarin ze 695 LGBTQ+ mensen wereldwijd vroegen naar hun online ervaringen met betrekking tot hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. De resultaten – waarnaar in dit artikel wordt verwezen – belichten de unieke uitdagingen voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Hier volgen enkele van onze belangrijkste bevindingen:

  • 73% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid zijn wel eens online persoonlijk aangevallen of lastiggevallen.
  • 50% van alle respondenten in alle categorieën van genderidentiteit en seksuele geaardheid hebben online te maken gehad met seksuele intimidatie.
  • Als het gaat om seksuele geaardheid, voelen aseksuele mensen zich het minst veilig online en homoseksuele mannen het veiligst.
  • Als het aankomt op genderidentiteit, voelen transgendervrouwen zich het minst veilig online en cisgender mannen het veiligst.
  • Transgendervrouwen worden het meest tegen hun wil online ontmaskerd en cisgender-mannen het minst.

+ Voor alle resultaten klik je hier.

Meer nieuws voor jou

Nunspeet heeft nu ook een eigen gay community

Op dinsdag 7 juni a.s. om 20.30 uur vindt in Dorpsherberg De Roskam van Nunspeet de officiële lancering plaats van de website van True Colors Nunspeet.  Sprekers bij dit belangwekkende moment zijn COC Zwolle voorzitter Heleen Rompelman, schrijfster Noa Heddergott,...

Lees hier meer

Jongens willen regenboogvlag weghalen: “Wil niet dat er homo’s wonen in mijn oude huis”

In Amsterdam-West hebben twee jongens begin mei geprobeerd een regenboogvlag weg te grissen onder een raam, maar zij hadden niet gerekend op twee vrouwen die binnen op de bank zaten. Zij konden voorkomen dat de vlag werd vernield, maar schrokken...

Lees hier meer

Europees Hof: ook lidstaten zonder homohuwelijk moeten rechten homo-ouders erkennen

Elke lidstaat van de Europese Unie moet homopartners die in een andere lidstaat een kind hebben gekregen, beiden erkennen als ouder. Dat geldt ook voor lidstaten die zelf geen homohuwelijk kennen, zo heeft het Europees Hof van Justitie in Luxemburg...

Lees hier meer