‘Voor mij is zwanger zijn niet vrouwelijk of mannelijk, maar een ervaring die losstaat van die woorden’

Ryan (30) woont in Hilversum
(trans non-binair, voornaamwoorden hun/hen)

Ryan is beleidsmedewerker bij de Rijksoverheid.

‘Ik herinner me dat ik als 7-jarige eruit wilde zien als Tarzan en dat ik me in groep 8 niet meer thuis voelde bij de andere meiden in mijn klas. Maar pas op mijn 18e hoorde ik, op de universiteit, voor het eerst over transgender personen. Is met je benen wijd zitten mannelijk? Is nagellak vrouwelijk? Dat hebben we ook maar stilletjes afgesproken, als maatschappij. Zwangerschap is voor velen het vrouwelijkste wat er bestaat, maar niet voor iedereen. Voor mij is zwanger zijn niet vrouwelijk of mannelijk, maar een ervaring die losstaat van die woorden. Het is prachtig en magisch en moeilijk en zwaar, en dat allemaal tegelijk.’

Meer Verhaal voor jou

‘Bij Rebound kunnen sporters zich laten zien in wie ze zijn’

Barbara van Berkel (1969) is vertrouwenspersoon bij Rebound ’73 in Harderwijk. Basketbalvereniging Rebound ’73 kent een grote verscheidenheid aan leden. Jong, oud, fanatiek, rustig, introvert, extravert, zelfverzekerd of juist niet. Als vereniging streven wij uiteraard naar een gezellig, sportief én...

Lees hier meer

‘Ik kan nu mezelf zijn, zonder onderdrukking van cultuur, politiek en religie’

Nour (30) komt uit Syrië, woont 6 jaar in Harderwijk (panseksueel, non-binair, alle voornaamwoorden)     ‘Ik houd eigenlijk helemaal niet van labels. Ik voel me non-binair, niet man en niet vrouw. Al op m’n 13e wist ik al dat ik...

Lees hier meer

‘In freedom of gender moet iedereen eigenlijk alles kunnen zijn’

XXXXX Anke (18) woont in Ermelo (voorlopig queer, voornaamwoorden: lastig want ik ben nog niet uit de kast voor iedereen)   Anke zit in het derde jaar van het mbo Landstede in Harderwijk. ‘Niet alle mensen in mijn omgeving weten...

Lees hier meer