Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Over liefde gesproken | Plantagekerk | Harderwijk

2 juni14:30 - 16:30

De Protestantse Gemeente Harderwijk (PGH) organiseert op zondagmiddag 2 juni een themamiddag met als onderwerp ‘Over liefde gesproken. In gesprek over bijbel, seksualiteit en gender.’ Deze middag wordt geleid door Wielie Elhorst, predikant van de Protestantse Kerk Amsterdam. Hij werkt daar met een bijzondere opdracht voor de LHBTIQ+-gemeenschap.

Iedereen is welkom om mee te praten!

Uit de uitnodigingsbrief van PGH:

‘Hoe inclusief en veilig zijn we voor mensen die deel uitmaken van de regenboog- of lhbtiq+ gemeenschap? Met deze vraag zijn we als PGH enkele jaren bezig. Hierin hebben we ons gestimuleerd geweten door het Regenboogbeleid van de Gemeente Harderwijk. Na hun initiatieven hebben wij daarom in april 2023 een informatie-bijeenkomst georganiseerd. Als PGH-ers gingen we met elkaar in gesprek over dit thema. Dat is als positief ervaren.

Als kerkelijke gemeente ervaren we onszelf als redelijk inclusief en tegelijk verlangen we dat het draagvlak voor dit gesprek groter wordt. Daarom willen we dit gesprek nu verder voeren met mensen binnen én buiten onze gemeente. Iedere geloofsgemeenschap gaat op een eigen manier om met veiligheid en lhbtiq+. Tegelijk hebben we vermoedelijk één doel gemeenschappelijk: we willen een veilige plek zijn voor iedereen. Een plek waar iedereen, ongeacht geaardheid, elkaar kan ontmoeten door de liefde van Jezus te leren kennen.

Als PGH nodigen we u/jou daarom uit voor een nieuwe gespreksmiddag van de PGH, met mensen uit alle geloofsgemeenschappen en religieuze stromingen. Zo willen we een stimulans zijn voor de kerk als een veilige plek. We praten daarbij specifiek over bijbel, gender en seksualiteit. Hoe kan je vanuit een gelovige of spirituele toewijding kijken naar deze onderwerpen? Wat staat er in de bijbel, en hoe lezen we dat? Welke perspectieven zijn er vanuit de christelijke traditie?’

Aanmelden is niet nodig, maar wel mogelijk bij Marjolijn Sijtsma: myi.sijtsma@versatel.nl.

Ook voor vragen en meer informatie kunt u/kan jij daar terecht. Hou de site van de kerk in de gaten voor meer informatie: www.pgharderwijk.nl.

• Zondag 2 juni| 14.30 – 16.30 uur

• Over liefde gesproken. In gesprek over de bijbel, seksualiteit en gender

• Plantagekerk | Stationslaan 136 | Harderwijk

Gegevens

Datum:
2 juni
Tijd:
14:30 - 16:30

Locatie

Plantagekerk, Stationslaan 136, Harderwijk
Stationslaan 136
Harderwijk, Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *