‘Ik zou willen dat er veel meer representatie is van trans mensen in alle kleuren en vormen’

Lucas (20) woont bij zijn ouders in Assen en Coevoerden

(man, voornaamwoorden hij/hem)
Lucas studeert aan de Pabo.

‘Ik ging al jong nadenken over wat het betekende man of vrouw te zijn. Ik voelde mij nooit helemaal in deze beelden passen. Pas op mijn 18e wist ik het zeker, ik ben een man. En na uit de kast gekomen te zijn, heb ik nooit meer teruggekeken. Mijn pastoor zei toen dat hij zich vereerd zou voelen om mij opnieuw te dopen, met mijn nieuwe, correcte naam. Ik zou willen dat er veel meer representatie is van trans mensen in alle kleuren en vormen. Daar heb ik zelf naar gezocht toen ik jonger was en ik ben trots daar nu deel van uit te kunnen maken.’

Meer Verhaal voor jou

Ook in een christelijke en gelovige omgeving kun je jezelf zijn!

(Anoniem) Ik ben er in 2018 voor uitgekomen dat ik transgender ben. In mijn omgeving en op mijn werk zijn er veel mensen met een kerkelijke achtergrond, waardoor dit best wel heel spannend was. Ik had dan ook al meerdere...

Lees hier meer

Ik heb nog nooit nare ervaringen meegemaakt en kan helemaal mezelf zijn

Mike Slaa (25) uit Harderwijk /Amersfoort Mike werkt bij de facilitaire dienst in een dierenpark. Mike: ‘Ik was denk ik een jaar of 15 á 16 toen ik het m’n ouders vertelde. Eerst aan m’n moeder, daarna aan m’n vader. Ze reageerden heel...

Lees hier meer

‘Neem eerst een teamgenoot in vertrouwen die er wel goed in staat’

Erica Jansen (Almelo, 1964)woont in Harderwijk en speelde volleybal bij Nivoc ‘68 in Nieuwegein toen ze uit de kast kwam  Toen ik uit de kast kwam was ik 32. Een teamgenoot was al uit de kast en dat heeft me...

Lees hier meer