Amsterdamse ov-bedrijven hullen zich in regenboogkleuren

Drie bussen en een tram in de regio Amsterdam worden omgetoverd tot regenboogvoertuigen. De vervoerders Connexxion, GVB en EBS willen zo voor iedereen zichtbaar maken dat alle mensen welkom zijn in het openbaar vervoer en zich daarin veilig moeten voelen, melden zij dinsdag.

Het is voor het eerst dat alle vervoerders in de Vervoerregio Amsterdam een voertuig laten rondrijden in regenboogkleuren. De vervoerregio neemt de kosten van de bestickering voor haar rekening.

Naast de regenboogkleuren is ook het woord ‘welkom’ in diverse talen te zien. Het regenboogsymbool is volgens de bedrijven ‘een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling’. De organisatie van Pride Amsterdam verwelkomt het initiatief.

Pride

Zaterdag begint de Pride. De bussen en de tram rijden met ingang van donderdag door de stad en blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden.

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar, maar vanwege corona is de feestelijke viering voor en door de lhbti-gemeenschap een jaar uitgesteld. De botenparade gaat dit jaar niet door en ook de meeste straat- en pleinfeesten zijn afgelast. De Pride Walk op 7 augustus gaat wel door.

Bron: Het Parool

Meer nieuws voor jou

Partijen komen met initiatiefwet om ‘homogenezing’ te verbieden

Bron: BNR D66 en VVD presenteerden half februari een initiatiefwet die 'homogenezing' strafbaar moet stellen. Therapieën die bedoeld zijn om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van mensen te onderdrukken of veranderen, moeten als het aan de twee partijen ligt worden...

Lees hier meer

Wanhopige Russische homo Sasja wil naar Zwolle vluchten: “Mijn leven staat op het spel”

Sinds de oorlog in Oekraïne begon, proberen veel lhbtiq'ers niet alleen dat land, maar ook Rusland te ontvluchten. Eén van hen is de Rus Sasja, die al anderhalve week contact heeft met een Zwolse vriendin. Ze hebben elkaar twintig jaar...

Lees hier meer

‘Ik hoop eigenlijk dat dit soort video’s in de toekomst niet meer nodig zijn’

De Amerikaanse American Football-speler Carl Nassib heeft als eerste actieve speler uit topcompetitie NFL bekendgemaakt dat hij homoseksueel is.  

Lees hier meer