Amsterdamse ov-bedrijven hullen zich in regenboogkleuren

Drie bussen en een tram in de regio Amsterdam worden omgetoverd tot regenboogvoertuigen. De vervoerders Connexxion, GVB en EBS willen zo voor iedereen zichtbaar maken dat alle mensen welkom zijn in het openbaar vervoer en zich daarin veilig moeten voelen, melden zij dinsdag.

Het is voor het eerst dat alle vervoerders in de Vervoerregio Amsterdam een voertuig laten rondrijden in regenboogkleuren. De vervoerregio neemt de kosten van de bestickering voor haar rekening.

Naast de regenboogkleuren is ook het woord ‘welkom’ in diverse talen te zien. Het regenboogsymbool is volgens de bedrijven ‘een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling’. De organisatie van Pride Amsterdam verwelkomt het initiatief.

Pride

Zaterdag begint de Pride. De bussen en de tram rijden met ingang van donderdag door de stad en blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden.

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar, maar vanwege corona is de feestelijke viering voor en door de lhbti-gemeenschap een jaar uitgesteld. De botenparade gaat dit jaar niet door en ook de meeste straat- en pleinfeesten zijn afgelast. De Pride Walk op 7 augustus gaat wel door.

Bron: Het Parool

Meer nieuws voor jou

Leerkrachten delen ervaringen bij congres over seksuele en gender diversiteit

Bron: www.coc.nl Meer dan honderd leerkrachten uit heel Nederland kwamen op woensdag 2 november samen in Utrecht voor het eerste congres over seksuele en gender diversiteit in het primair onderwijs. De dag werd georganiseerd door COC Nederland en Rutgers. Hoe...

Lees hier meer

Gemeente Arnhem gaat met kerken praten over ‘anders zijn’

De gemeente Arnhem praat met geloofsgemeenschappen over de vraag hoe aandacht besteed kan worden aan mensen die anders zijn dan de gangbare norm binnen die gemeenschappen. Dat meldt De Gelderlander. Het advies om in gesprek te gaan komt van het Arnhemse...

Lees hier meer

Nederland zakt verder op LHBTI+ mensenrechtenindex

Nederland zakt verder op de index van landen waar LHBTI+ mensenrechten goed geregeld zijn, van de 13e naar de 14e plaats in Europa. Dat blijkt uit de Rainbow Europe Index van ILGA-Europe die op 11 mei verschijnt. Belangenorganisaties COC, NNID en TNN noemen dat...

Lees hier meer