Amsterdamse ov-bedrijven hullen zich in regenboogkleuren

Drie bussen en een tram in de regio Amsterdam worden omgetoverd tot regenboogvoertuigen. De vervoerders Connexxion, GVB en EBS willen zo voor iedereen zichtbaar maken dat alle mensen welkom zijn in het openbaar vervoer en zich daarin veilig moeten voelen, melden zij dinsdag.

Het is voor het eerst dat alle vervoerders in de Vervoerregio Amsterdam een voertuig laten rondrijden in regenboogkleuren. De vervoerregio neemt de kosten van de bestickering voor haar rekening.

Naast de regenboogkleuren is ook het woord ‘welkom’ in diverse talen te zien. Het regenboogsymbool is volgens de bedrijven ‘een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling’. De organisatie van Pride Amsterdam verwelkomt het initiatief.

Pride

Zaterdag begint de Pride. De bussen en de tram rijden met ingang van donderdag door de stad en blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden.

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar, maar vanwege corona is de feestelijke viering voor en door de lhbti-gemeenschap een jaar uitgesteld. De botenparade gaat dit jaar niet door en ook de meeste straat- en pleinfeesten zijn afgelast. De Pride Walk op 7 augustus gaat wel door.

Bron: Het Parool

Meer nieuws voor jou

Een jong vakgebied: regenboogtaalkunde

Bestaat er zoiets als homotaal? Die vraag begonnen taalkundige lhbt’ers zichzelf nog maar relatief kortgeleden te stellen. Inmiddels is het een volwaardig vakgebied. Dit artikel is verschenen in 'Onze Taal' van juni 2022 Tekst: Sterre Leufkens Beeld: Olivier Heiligers Washington...

Lees hier meer

Lhbtiq+ in de VS | Controverse over LHBTI-kleding voor heel jonge kinderen

In Florida, de Verenigde Staten, is ophef ontstaan door een initiatief van de aldaar gevestigde Walt Disney Company. Het bedrijf achter Donald Duck, Mickey Mouse en Disney Land is volgens critici helemaal doorgeslagen in de ambitie aan te sluiten bij...

Lees hier meer

Van 14-20 oktober gratis toegang tot HER Film Festival 2021

Een week lang gratis (!) online genieten van een selectie heel bijzondere internationale films. Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen tijdens HER Film Festival in oktober 2021. Cinetree en Simavi slaan voor de tweede...

Lees hier meer