Amsterdamse ov-bedrijven hullen zich in regenboogkleuren

Drie bussen en een tram in de regio Amsterdam worden omgetoverd tot regenboogvoertuigen. De vervoerders Connexxion, GVB en EBS willen zo voor iedereen zichtbaar maken dat alle mensen welkom zijn in het openbaar vervoer en zich daarin veilig moeten voelen, melden zij dinsdag.

Het is voor het eerst dat alle vervoerders in de Vervoerregio Amsterdam een voertuig laten rondrijden in regenboogkleuren. De vervoerregio neemt de kosten van de bestickering voor haar rekening.

Naast de regenboogkleuren is ook het woord ‘welkom’ in diverse talen te zien. Het regenboogsymbool is volgens de bedrijven ‘een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling’. De organisatie van Pride Amsterdam verwelkomt het initiatief.

Pride

Zaterdag begint de Pride. De bussen en de tram rijden met ingang van donderdag door de stad en blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden.

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar, maar vanwege corona is de feestelijke viering voor en door de lhbti-gemeenschap een jaar uitgesteld. De botenparade gaat dit jaar niet door en ook de meeste straat- en pleinfeesten zijn afgelast. De Pride Walk op 7 augustus gaat wel door.

Bron: Het Parool

Meer nieuws voor jou

India verbiedt film over homoseksuele soldaat

Een film over een homoseksuele soldaat in het Indiase leger mag niet worden gefilmd. Het Indiase Ministerie van Defensie verbiedt de film, want "het neerzetten van een soldaat als homoseksueel is illegaal". De film in kwestie, We Are, is een project...

Lees hier meer

Gay PvdA-politicus hangt in Oldebroek regenboogvlaggen op

Als reactie op de slogan van CVO Een regenboogvlag om het plaatsnaambord van Oldebroek, aan het gemeentehuis en voor de kerk... Het verkiezingsprogramma van het Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) schoot met het speerpunt ‘voor gezin en familie, geen lhbt-vlag’, in...

Lees hier meer

Onderzoek naar ervaringen en behoeften in de (trans)genderzorg

Heb jij tussen 2019 en nu transgenderzorg ontvangen of sta je op de wachtlijst voor transgenderzorg? Dan zijn benieuwd naar jouw ervaringen! We vragen je namens de Kwartiermaker Transgenderzorg om de vragenlijst “Ervaringen en behoeften in de (trans)genderzorg” in te...

Lees hier meer