Amsterdamse ov-bedrijven hullen zich in regenboogkleuren

Drie bussen en een tram in de regio Amsterdam worden omgetoverd tot regenboogvoertuigen. De vervoerders Connexxion, GVB en EBS willen zo voor iedereen zichtbaar maken dat alle mensen welkom zijn in het openbaar vervoer en zich daarin veilig moeten voelen, melden zij dinsdag.

Het is voor het eerst dat alle vervoerders in de Vervoerregio Amsterdam een voertuig laten rondrijden in regenboogkleuren. De vervoerregio neemt de kosten van de bestickering voor haar rekening.

Naast de regenboogkleuren is ook het woord ‘welkom’ in diverse talen te zien. Het regenboogsymbool is volgens de bedrijven ‘een prachtig en krachtig symbool om aan te geven dat iedereen gelijkwaardig is en recht heeft op gelijke behandeling’. De organisatie van Pride Amsterdam verwelkomt het initiatief.

Pride

Zaterdag begint de Pride. De bussen en de tram rijden met ingang van donderdag door de stad en blijven een jaar lang, tot na Pride 2022, in regenboogkleuren rondrijden.

Pride Amsterdam bestaat 25 jaar, maar vanwege corona is de feestelijke viering voor en door de lhbti-gemeenschap een jaar uitgesteld. De botenparade gaat dit jaar niet door en ook de meeste straat- en pleinfeesten zijn afgelast. De Pride Walk op 7 augustus gaat wel door.

Bron: Het Parool

Meer nieuws voor jou

Queer geschiedenismaand

In maart 2024 vindt voor de vierde keer de jaarlijkse Queer Geschiedenismaand plaats. Beeld & Geluid is een van de deelnemende culturele instellingen en organiseert diverse activiteiten zoals een Pop Up tentoonstelling Queerin de media en een lhbtqia+ quiz. Queer...

Lees hier meer

Meer non-binaire personen in Europa en USA dan ooit gedacht: 5,3% van Gen Z identificeert zich als non-binair

Nieuw onderzoek van Mastercard toont verbeterde genderacceptatie aan, hoewel 74% van de non-binaire personen te maken heeft gehad met fysiek of verbaal geweld · Bijna de helft (49%) begrijpt het als mensen zich niet als man of vrouw willen identificeren. · Non-binaire...

Lees hier meer

Roze Golf 01-10: Wie was ook al weer Niek Engelschman?

Niek Engelschman kennen we vooral als grondlegger van het C.O.C., het Cultuur en Ontspanningscentrum. Maar Niek was veel meer: hij was acteur, verzetsstrijder maar ook zo links als maar kan. Zijn nichtje Ingrid vindt dat we Niek nooit mogen vergeten...

Lees hier meer