Roze Golf 01-10: Wie was ook al weer Niek Engelschman?

Niek Engelschman kennen we vooral als grondlegger van het C.O.C., het Cultuur en Ontspanningscentrum. Maar Niek was veel meer: hij was acteur, verzetsstrijder maar ook zo links als maar kan.

Zijn nichtje Ingrid vindt dat we Niek nooit mogen vergeten en ze wil de herinnering aan haar oom levend houden door lezingen te geven. Donderdag 12 oktober is ze te gast in Harderwijk.

Deze gratis toegankelijke lezing is op donderdag 12 oktober om 15.00 uur in de MESS aan de Oranjelaan 11a in Harderwijk. Aanmelden is noodzakelijk via info@villagepeople.nl.

Verder vertelt Ronald Bakker over het Regenboogfestival in Steenwijkerland en geeft Eus van der Grift achtergronden bij de marathondemonstratie tegen de wachtlijsten in de transgenderzorg.

Waar te beluisteren?

De Roze Golf is beschikbaar als podcast. Elke zondagavond om 18:00 uur staat een nieuwe aflevering klaar. Luisteren kan via Google PodcastsSpotifyTuneIn en via iTunes.

De radioversie van de Roze Golf is elke maandag te horen bij Radio Zwolle tussen 14:00 en 15:00 uur en elke dinsdag tussen 19:00 en 20:00 uur via AaFM, de lokale omroep van Almelo. Terugluisteren kan ook via de site van AaFM.

De nieuwste radioversie is ook elke zondagmiddag uiterlijk vanaf 18:00 uur op de site van RTV Oost te vinden.

Bron: De Roze Golf

Meer nieuws voor jou

COC Midden Nederland tekent eerste gemeentelijke Regenboogakkoorden

COC Midden-Nederland is begonnen met de ondertekening van Regenboog Stembusakkoorden. De belangenorganisatie maakt afspraken met lokale politieke partijen over LHBTIQ+ emancipatie in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart. De aftrap was in Wijk bij Duurstede. In februari 2022 bezoekt...

Lees hier meer

Tóch regenboogkleuren in München: stad, bedrijven en politie doen mee

Nu de Allianz Arena in München van de UEFA niet in regenboogkleuren mag worden verlicht, heeft de gemeente besloten om rond de EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije andere prominente gebouwen in de stad van de lhbti-kleuren te voorzien. Ook grote bedrijven uit de...

Lees hier meer

Deze vrouwen heten voor één week Peter

Ze heten Janine, Kira en Ineke, maar voor één week noemen ze zich Peter. Op LinkedIn althans. Bijna driehonderd vrouwen hebben vandaag online hun voornaam veranderd in Peter. Daarmee willen ze aandacht vragen voor de ongelijke man-vrouwverdeling op de werkvloer....

Lees hier meer