Roze Golf 01-10: Wie was ook al weer Niek Engelschman?

Niek Engelschman kennen we vooral als grondlegger van het C.O.C., het Cultuur en Ontspanningscentrum. Maar Niek was veel meer: hij was acteur, verzetsstrijder maar ook zo links als maar kan.

Zijn nichtje Ingrid vindt dat we Niek nooit mogen vergeten en ze wil de herinnering aan haar oom levend houden door lezingen te geven. Donderdag 12 oktober is ze te gast in Harderwijk.

Deze gratis toegankelijke lezing is op donderdag 12 oktober om 15.00 uur in de MESS aan de Oranjelaan 11a in Harderwijk. Aanmelden is noodzakelijk via info@villagepeople.nl.

Verder vertelt Ronald Bakker over het Regenboogfestival in Steenwijkerland en geeft Eus van der Grift achtergronden bij de marathondemonstratie tegen de wachtlijsten in de transgenderzorg.

Waar te beluisteren?

De Roze Golf is beschikbaar als podcast. Elke zondagavond om 18:00 uur staat een nieuwe aflevering klaar. Luisteren kan via Google PodcastsSpotifyTuneIn en via iTunes.

De radioversie van de Roze Golf is elke maandag te horen bij Radio Zwolle tussen 14:00 en 15:00 uur en elke dinsdag tussen 19:00 en 20:00 uur via AaFM, de lokale omroep van Almelo. Terugluisteren kan ook via de site van AaFM.

De nieuwste radioversie is ook elke zondagmiddag uiterlijk vanaf 18:00 uur op de site van RTV Oost te vinden.

Bron: De Roze Golf

Meer nieuws voor jou

Tóch regenboogkleuren in München: stad, bedrijven en politie doen mee

Nu de Allianz Arena in München van de UEFA niet in regenboogkleuren mag worden verlicht, heeft de gemeente besloten om rond de EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije andere prominente gebouwen in de stad van de lhbti-kleuren te voorzien. Ook grote bedrijven uit de...

Lees hier meer

Kussende mannen in live TV-uitzending gaan viraal in Singapore

In conservatief Singapore gaat een heel opvallend moment viraal op sociale media: twee kussende mannen in een live-uitzending, iets wat daar verboden is op tv. Het fragment komt uit een live-verslag van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. In een...

Lees hier meer

Pride-foto’s van zoenende mannen beklad in Vlissingen

Bron: Omroep Zeeland Meerdere foto's van de Pride Photo-tentoonstelling in Vlissingen zijn begin mei beklad met verf. Het gaat om foto's waar zoenende of naakte mannen op te zien zijn. De organisatie gaat aangifte doen. Pride Photo is een reizende...

Lees hier meer