Roze Golf 01-10: Wie was ook al weer Niek Engelschman?

Niek Engelschman kennen we vooral als grondlegger van het C.O.C., het Cultuur en Ontspanningscentrum. Maar Niek was veel meer: hij was acteur, verzetsstrijder maar ook zo links als maar kan.

Zijn nichtje Ingrid vindt dat we Niek nooit mogen vergeten en ze wil de herinnering aan haar oom levend houden door lezingen te geven. Donderdag 12 oktober is ze te gast in Harderwijk.

Deze gratis toegankelijke lezing is op donderdag 12 oktober om 15.00 uur in de MESS aan de Oranjelaan 11a in Harderwijk. Aanmelden is noodzakelijk via info@villagepeople.nl.

Verder vertelt Ronald Bakker over het Regenboogfestival in Steenwijkerland en geeft Eus van der Grift achtergronden bij de marathondemonstratie tegen de wachtlijsten in de transgenderzorg.

Waar te beluisteren?

De Roze Golf is beschikbaar als podcast. Elke zondagavond om 18:00 uur staat een nieuwe aflevering klaar. Luisteren kan via Google PodcastsSpotifyTuneIn en via iTunes.

De radioversie van de Roze Golf is elke maandag te horen bij Radio Zwolle tussen 14:00 en 15:00 uur en elke dinsdag tussen 19:00 en 20:00 uur via AaFM, de lokale omroep van Almelo. Terugluisteren kan ook via de site van AaFM.

De nieuwste radioversie is ook elke zondagmiddag uiterlijk vanaf 18:00 uur op de site van RTV Oost te vinden.

Bron: De Roze Golf

Meer nieuws voor jou

Lhbti’ers onthutst door reactie SGP op regenbooghartjes

De LHBTI-gemeenschap in Ermelo reageert onthutst op uitspraken van SGP-fractievoorzitter Frans Snoek. ,,Het is een gruwel voor God, dat gendergedoe’’, zei hij woensdag nadat er in zijn gemeente regenbooghartjes op SGP-verkiezingsposters waren geplakt. ,,Walgelijk’’, vindt drag queen Patty Sparkle die reactie. ,,Bijzonder...

Lees hier meer

Het is weer juni: pride maand!

Het is juni, dat betekent dat het overal ter wereld weer Pride maand is! De Gay Pride Parade of Gay Pride is de gebruikelijke benaming voor een manifestatie van lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen, non-binaire personen en transgenders (lgbtq+), die jaarlijks in...

Lees hier meer

Homodiscriminatie blijft onbestraft in de sport

‘Er is nog nooit een wedstrijd om stilgelegd’ Een portret van voetballer Thijs Smeenk Hij juicht het toe, alle aandacht voor racisme in het voetbal, maar het wordt tijd dat ook discriminatie van homo's in het voetbal en homofobe spreekkoren...

Lees hier meer