Bossche studenten maken kennis met Roze Helpdesk door rozenactie

‘Ik word hier oprecht blij van!’

In Breda is de Roze Helpdesk al een tijdje actief en sinds 14 februari van dit jaar ook bij Avans aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. In het kader van Valentijnsdag deelden student- en docentleden van de lhbt+-groep rozen uit aan willekeurige voorbijgangers. Want, zo zeggen ze zelf: liefde is voor iedereen.

Dat Valentijnsdag een commerciële feestdag is waarbij mensen verplicht worden iets te kopen voor hun partner of crush, daar zijn de zes studenten van Communication & Multimedia Design (CMD) het eigenlijk wel mee eens. “Maar deze actie doen we voor iedereen. We vinden het belangrijk dat iedere student, docent of medewerker een beetje extra aandacht krijgt. Iemand een glimlach is bezorgen is leuk, zeker in tijden van corona waarin veel mensen eenzaam zijn”, vertelt de groep studenten bij de entree van de Onderwijsboulevard, vlak voordat ze ieder hun weg door het gebouw gaan om mensen te verblijden met een roos met daaraan een regenbooglintje.

Drempel
Initiatiefnemer van de actie is German Bosch, vierdejaarsstudent CMD. Om iets leuks te doen op Valentijnsdag, maar vooral om de Roze Helpdesk zichtbaar te maken aan de Onderwijsboulevard. Want anders dan in Breda, waar de groep op speciale dagen voor de lhbt-community vaak iets organiseert, gebeurt er op de grote Bossche locatie nog niet zoveel. “Terwijl het belangrijk is om jezelf te laten zien als actiegroep, voor iedereen. We willen laten zien dat we er zijn. Dat is nog hard nodig”, vertelt German. “De drempel om je aan te sluiten bij acties in Breda is hoog voor studenten, zeker als je nog in de kast zit of niet helemaal zeker bent over je eigen geaardheid. Door onszelf te laten zien, zoals nu, verandert dat hopelijk.”

Oprecht blij
De rozen, gekocht bij een supermarkt, werden met groot enthousiasme in ontvangst genomen door studenten, beveiligers en medewerkers van de hogeschool. Zo ook door Shrawan Jethoe, tweedejaarsstudent CMD. “Ik word hier oprecht blij van, dat meen ik serieus!”, zegt hij na het in ontvangst nemen van een roos uit handen van studenten Jamie Kramer en Suzanne Coppelmans. Ondanks het feit dat hij een mondkapje draagt, verraden zijn ogen dat hij lacht. “Een hele leuke actie is dit. Het is de eerste roos die ik ooit heb gekregen!”

Kaartje
Shrawan staat achter de actie van de studenten om via het uitdelen van rozen meer aandacht te vragen voor de lhbt-groep in Den Bosch. “Daar ben ik groot voorstander van. Het is goed en nodig”, vertelt de student, voor wie de roos overigens niet het eerste valentijnscadeau van de dag is. “Vanochtend kreeg ik een kaart van mijn vriendin. We wonen een stukje uit elkaar en zien elkaar vandaag niet, dus een kaartje was wel leuk. Uiteraard heb ik er zelf ook een gestuurd!”

Origineel
Ook Lies van Dobbenburgh, docent Bestuurskunde, werd maandagmiddag spontaan verrast met een roos. “Wat origineel! Echt een mooi initiatief. Het is de eerste roos van de dag”, vertelt ze lachend. “Mijn man en ik zijn niet zulke commerciële valentijnsdagvierders, dus ik denk niet dat ik er nóg een krijg. Maar we zijn het afgelopen weekend wel twee keer uit geweest, dat was ook leuk.”

Meer nieuws voor jou

Wat de gemeente kan doen aan een sterkere positie van christelijke lhbti’ers

De Nashville-verklaring leidde in 2019 tot veel discussie in de media en binnen geloofsgemeenschappen. Onlangs ontstond er commotie in de media nadat minister Slob omstreden uitspraken deed over religieuze scholen en homoseksualiteit. Wat weten we over christelijke LHBTI’s? En wat...

Lees hier meer

Grote demonstratie voor meer acceptatie lhbtiq-gemeenschap tijdens Rotterdamse Prideweek

Op zaterdag 25 september, tijdens Rotterdam Pride, organiseren GayRotterdam en COC Rotterdam een grootschalige demonstratie. Aanleiding voor de demonstratie zijn de recente haat- en geweldsincidenten richting de LHBTI+-gemeenschap in Rotterdam en daarbuiten. De ‘Pride March Rotterdam’ met als titel ‘Proud...

Lees hier meer

Nunspeet heeft nu ook een eigen gay community

Op dinsdag 7 juni a.s. om 20.30 uur vindt in Dorpsherberg De Roskam van Nunspeet de officiële lancering plaats van de website van True Colors Nunspeet.  Sprekers bij dit belangwekkende moment zijn COC Zwolle voorzitter Heleen Rompelman, schrijfster Noa Heddergott,...

Lees hier meer