Koningin Maxima op bezoek bij Roze in Blauw

Koningin Máxima gaat op 3 oktober op bezoek bij het jarige politienetwerk Roze in Blauw. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst in een persbericht. Voor het werkbezoek reist hare majesteit af naar de Politieacademie in Amsterdam. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van Diversity Day.

Na een korte introductie door een van de voorzitters van Roze in Blauw krijgt Koningin Máxima een aantal persoonlijke verhalen te horen van politiemedewerkers. Zij vertellen over hun ervaringen omtrent seksuele geaardheid of gender identiteit binnen de politie en daarbuiten.

Ook gaat Koningin Máxima in gesprek met studenten van de Politieacademie over hoe zij de cultuur binnen de politie ervaren. Tot slot neemt Koningin Máxima deel aan gesprekken over de maatschappelijke impact van Roze in Blauw. In deze gesprekken komen ook verhalen uit de praktijk aan bod. Verhalen zoals die van supportersclub de Roze Kameraden van Feyenoord en over het recente anti-homogeweld in Eindhoven.

JUBILEUM

Roze in Blauw is het oudste politienetwerk en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het netwerk begon als interne emancipatiebeweging, maar is tegenwoordig een meer operationeel gericht netwerk om contact te leggen en te houden met de LHBTIQ+ gemeenschap. Er zijn inmiddels Roze in Blauw-teams binnen alle organisatieonderdelen van de politie.

Het netwerk heeft tegenwoordig een aantal doelstellingen. De focus ligt op het verhogen van de meldings- en aangiftebereidheid van mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Iets wat nog altijd achterblijft. Agenten van Roze in Blauw Nederland zijn daarom vaak geüniformeerd aanwezig bij landelijke en regionale evenementen met een LHBTIQ+ karakter. Ook wordt er les gegeven op de Politieacademie om alle nieuw instromende collega’s voorlichting te geven over LHBTIQ+ gerelateerde onderwerpen en de gevoeligheden die daarbij kunnen ontstaan.

DIVERSITY DAY

Diversity Day vindt jaarlijks plaats op de eerste dinsdag van oktober en is een onderdeel van het programma Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal Economische Raad (SER). De politie is een van de 206 organisaties die daaraan meedoen.

Meer nieuws voor jou

Scholieren op Coming Out Dag in actie voor een veilige school

Scholieren die aangesloten zijn bij het COC GSA Netwerk komen op Coming Out Dag 2022 in actie voor een veilige school. Want als je uit de kast wilt komen, moet de school veilig zijn. De nadruk ligt op 11 december...

Lees hier meer

Nunspeet heeft nu ook een eigen gay community

Op dinsdag 7 juni a.s. om 20.30 uur vindt in Dorpsherberg De Roskam van Nunspeet de officiële lancering plaats van de website van True Colors Nunspeet.  Sprekers bij dit belangwekkende moment zijn COC Zwolle voorzitter Heleen Rompelman, schrijfster Noa Heddergott,...

Lees hier meer

‘Haak aan op waar de energie zit en wacht niet te lang met stappen zetten’

Regenbooggemeente Dordrecht in vijf vragen Dordrecht is sinds het begin van het programma Regenboogsteden betrokken. ‘Momenteel ligt de grootste uitdaging ligt bij de emancipatie van lhbti+ inwoners binnen meer gesloten gemeenschappen – of geloofsgemeenschappen’, vertelt wethouder Arbeidsmarkt & Economie, Hoger...

Lees hier meer