Koningin Maxima op bezoek bij Roze in Blauw

Koningin Máxima gaat op 3 oktober op bezoek bij het jarige politienetwerk Roze in Blauw. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst in een persbericht. Voor het werkbezoek reist hare majesteit af naar de Politieacademie in Amsterdam. Het werkbezoek vindt plaats in het kader van Diversity Day.

Na een korte introductie door een van de voorzitters van Roze in Blauw krijgt Koningin Máxima een aantal persoonlijke verhalen te horen van politiemedewerkers. Zij vertellen over hun ervaringen omtrent seksuele geaardheid of gender identiteit binnen de politie en daarbuiten.

Ook gaat Koningin Máxima in gesprek met studenten van de Politieacademie over hoe zij de cultuur binnen de politie ervaren. Tot slot neemt Koningin Máxima deel aan gesprekken over de maatschappelijke impact van Roze in Blauw. In deze gesprekken komen ook verhalen uit de praktijk aan bod. Verhalen zoals die van supportersclub de Roze Kameraden van Feyenoord en over het recente anti-homogeweld in Eindhoven.

JUBILEUM

Roze in Blauw is het oudste politienetwerk en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Het netwerk begon als interne emancipatiebeweging, maar is tegenwoordig een meer operationeel gericht netwerk om contact te leggen en te houden met de LHBTIQ+ gemeenschap. Er zijn inmiddels Roze in Blauw-teams binnen alle organisatieonderdelen van de politie.

Het netwerk heeft tegenwoordig een aantal doelstellingen. De focus ligt op het verhogen van de meldings- en aangiftebereidheid van mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Iets wat nog altijd achterblijft. Agenten van Roze in Blauw Nederland zijn daarom vaak geüniformeerd aanwezig bij landelijke en regionale evenementen met een LHBTIQ+ karakter. Ook wordt er les gegeven op de Politieacademie om alle nieuw instromende collega’s voorlichting te geven over LHBTIQ+ gerelateerde onderwerpen en de gevoeligheden die daarbij kunnen ontstaan.

DIVERSITY DAY

Diversity Day vindt jaarlijks plaats op de eerste dinsdag van oktober en is een onderdeel van het programma Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal Economische Raad (SER). De politie is een van de 206 organisaties die daaraan meedoen.

Meer nieuws voor jou

Hoe veilig voel jij je als lhbtiq+’er? Vul het Pink Panel in!

Laat weten hoe veilig je je voelt als homoseksuele man, lesbienne, biseksueel, transman of transvrouw, intersekse of queerpersoon (LHBTIQ+)! Op straat, op je werk, bij het sporten. Laat je horen door de Pink Panel enquête in te vullen. Het onderzoek...

Lees hier meer

De Q van Queer

Bron: Movisie Door de tijd heen zijn er verschillende benamingen gebruikt voor de regenbooggemeenschap. Zo kennen we termen als de roze gemeenschap, de queer gemeenschap en verschillende afkortingen zoals lhbt, lhbti+ en lhbtiqa+. Taal is continu in beweging en verandert...

Lees hier meer

COC-kantoor in Rotterdam beklad met anti-lhbtiq-leuzen

Het kantoor van lhbti-belangenvereniging COC in Rotterdam is vannacht beklad met anti-lhbti-leuzen. "Het kan niet anders dan dit te maken heeft met de oprichting van de Roze Kameraden", zegt voorzitter Arjan Beune tegen de regionale omroep Rijnmond. In augustus werd de...

Lees hier meer