Nunspeet heeft nu ook een eigen gay community

Op dinsdag 7 juni a.s. om 20.30 uur vindt in Dorpsherberg De Roskam van Nunspeet de officiële lancering plaats van de website van True Colors Nunspeet. 

Sprekers bij dit belangwekkende moment zijn COC Zwolle voorzitter Heleen Rompelman, schrijfster Noa Heddergott, van de dichtbundel ‘Elke dag opnieuw’ en Jet Waterman van True Colors Nunspeet.

True Colors is de naam van een groep mensen die zich inzet en sterk maakt voor begrip, acceptatie en emancipatie van LHBTI+’ers in Nunspeet. Dit doen zij onder meer door het organiseren van ontmoetingsavonden in Dorpsherberg De Roskam. En door in gesprek te gaan met de gemeente Nunspeet over o.a. genderneutrale voorzieningen, en over het creëren van een veilige leefomgeving voor de doelgroep.

De website www.truecolorsnunspeet.nl is opgericht om deze initiatieven te ondersteunen. Op de website worden de verschillen in geaardheid en gender uitgelegd en toegelicht, om het begrip over de veelheid van termen te vergroten.

Naast uitleg over LHBTIQAP+ vindt men op de website, adressen van organisaties die nog meer informatie en ook ondersteuning bieden en over het True Colors Café’s, iedere eerste dinsdag van de maand in Dorpscafé De Roskam van Nunspeet, de meest vriendelijke LHBTI+ horecagelegenheid van Nunspeet.

Maar vooral ook om duidelijk te maken waar ‘true colors’ voor staat: je bent goed zoals je bent, ongeacht gender of geaardheid. Dit is de boodschap die de gemeente Nunspeet ondersteunt in actief beleid middels de Inclusie Agenda voor inclusie en diversiteit.

Zoals Sam Ponsteen, één van de oprichters van True Colors zegt: ‘Ik zie hoe belangrijk een veilige plek is, waar je jezelf kan en mag zijn. Ik doe mee aan True Colors Nunspeet om die plek te bieden”.

Meer nieuws voor jou

Transgenders in actie tegen lange wachtlijsten

Bron: Stentor 'Ruim twee jaar wachten op diagnose, dat is schrijnend' Personen die mogelijk van geslacht willen veranderen, staan ruim twee jaar op de wachtlijst voordat ze een intakegesprek krijgen. Dat is te lang, zegt Trans Zorg Nu. Met een...

Lees hier meer

VN vernieuwt cruciaal mandaat van mensenrechten expert op het gebied van seksuele oriëntatie en genderidentiteit

De VN-Mensenrechtenraad bevestigt nogmaals zijn inzet voor de bestrijding van discriminatie en geweld op grond van SOGI en herinnert alle staten aan hun verplichtingen jegens LHBT en gender-diverse mensen. (Genève, 7 juli 2022) – De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties...

Lees hier meer

Podcast Regenboogsteden nu te beluisteren!

Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden. De eerste aflevering van de podcastreeks Regenboogsteden gaat over de zichtbaarheid van de lhbti+ gemeenschap en op welke wijze je daar lokaal aan kunt bijdragen. Zichtbaarheid is essentieel en daar gaan we in...

Lees hier meer