Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

Coming Out Week Harderwijk: De kracht van zichtbaarheid

Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

 

Op dinsdag 11 oktober om 17.30 uur openen wethouder Martijn Pijnenburg  en de Harderwijkse fotograaf Karin Huijzendveld bij voetbalvereniging VVOG de foto-expositie Regenboogsporters. Deze foto-expositie bestaat uit tien portretten van sporters uit Harderwijk en van de Veluwe die in woord en beeld vertellen wat sport betekent in hun leven en welke rol hun coming out en seksuele of genderidentiteit daarbij spelen.

 

De foto-expositie Regenboogsporters sluit aan bij het thema ‘De kracht van zichtbaarheid’ van de Coming Out Week in Harderwijk. Aansluitend aan de opening is er bij VVOG een bijeenkomst met vertegenwoordigers van sportverenigingen, scouting en sportscholen uit Harderwijk en Hierden.

Zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen is belangrijk om de sociale acceptatie te vergroten. Laten zien dat LHBTIQ+ personen zichzelf kunnen en mogen zijn, draagt bij aan de normalisering van seksuele en genderdiversiteit. Meer sociale acceptatie vergroot de veiligheid voor mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Meer mensen durven dan uit te komen voor wie ze willen zijn, van wie ze (willen) houden en hoe zij hun leven willen inrichten. Open kunnen zijn over je seksuele of genderidentiteit vergroot ook het sportplezier en verbetert de prestaties. Dat blijkt uit de openhartige en moedige verhalen van sporters die meewerkten aan deze expositie.

Na de officiële opening op 11 oktober is de foto-expositie te zien bij de vier sportparken in Harderwijk en Hierden, langs de Boulevard en de Vitringasingel.

Tot eind november staat de expositie ook in het Huis van de Stad. De verhalen bij de foto’s zijn ook te lezen op www.gekleurder.nl/sporters.

De foto-expositie Regenboogsporters is gerealiseerd door Karin Huijzendveld (fotografie), Herman Boers (tekstredactie) en Bep Timmer (Regenboogambassadeur Sport). De foto-expositie is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk en Gelderland Love to Move.

Meer nieuws voor jou

Scholieren op Coming Out Dag in actie voor een veilige school

Scholieren die aangesloten zijn bij het COC GSA Netwerk komen op Coming Out Dag 2022 in actie voor een veilige school. Want als je uit de kast wilt komen, moet de school veilig zijn. De nadruk ligt op 11 december...

Lees hier meer

‘Haak aan op waar de energie zit en wacht niet te lang met stappen zetten’

Regenbooggemeente Dordrecht in vijf vragen Dordrecht is sinds het begin van het programma Regenboogsteden betrokken. ‘Momenteel ligt de grootste uitdaging ligt bij de emancipatie van lhbti+ inwoners binnen meer gesloten gemeenschappen – of geloofsgemeenschappen’, vertelt wethouder Arbeidsmarkt & Economie, Hoger...

Lees hier meer

Leuke Podcast IK: Juliëtte van Tongeren

In deze aflevering van podcast IK wordt Juliëtte van Tongeren geïnterviewd door Leon Augustijn. Iedereen heeft wel een verhaal. Juliëtte is bijvoorbeeld een top zangeres en -actrice uit de musicalwereld. Ze is iemand die passievol met haar dromen mensen wil...

Lees hier meer