Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

Coming Out Week Harderwijk: De kracht van zichtbaarheid

Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

 

Op dinsdag 11 oktober om 17.30 uur openen wethouder Martijn Pijnenburg  en de Harderwijkse fotograaf Karin Huijzendveld bij voetbalvereniging VVOG de foto-expositie Regenboogsporters. Deze foto-expositie bestaat uit tien portretten van sporters uit Harderwijk en van de Veluwe die in woord en beeld vertellen wat sport betekent in hun leven en welke rol hun coming out en seksuele of genderidentiteit daarbij spelen.

 

De foto-expositie Regenboogsporters sluit aan bij het thema ‘De kracht van zichtbaarheid’ van de Coming Out Week in Harderwijk. Aansluitend aan de opening is er bij VVOG een bijeenkomst met vertegenwoordigers van sportverenigingen, scouting en sportscholen uit Harderwijk en Hierden.

Zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen is belangrijk om de sociale acceptatie te vergroten. Laten zien dat LHBTIQ+ personen zichzelf kunnen en mogen zijn, draagt bij aan de normalisering van seksuele en genderdiversiteit. Meer sociale acceptatie vergroot de veiligheid voor mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Meer mensen durven dan uit te komen voor wie ze willen zijn, van wie ze (willen) houden en hoe zij hun leven willen inrichten. Open kunnen zijn over je seksuele of genderidentiteit vergroot ook het sportplezier en verbetert de prestaties. Dat blijkt uit de openhartige en moedige verhalen van sporters die meewerkten aan deze expositie.

Na de officiële opening op 11 oktober is de foto-expositie te zien bij de vier sportparken in Harderwijk en Hierden, langs de Boulevard en de Vitringasingel.

Tot eind november staat de expositie ook in het Huis van de Stad. De verhalen bij de foto’s zijn ook te lezen op www.gekleurder.nl/sporters.

De foto-expositie Regenboogsporters is gerealiseerd door Karin Huijzendveld (fotografie), Herman Boers (tekstredactie) en Bep Timmer (Regenboogambassadeur Sport). De foto-expositie is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk en Gelderland Love to Move.

Meer nieuws voor jou

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag!

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag! Paarse vrijdag is een dag waarop leerlingen op hun (middelbare) school paars dragen en activiteiten organiseren om te laten zien dat ze solidair zijn met de LHBTQ+ gemeenschap. Paarse vrijdag valt altijd op...

Lees hier meer

Pride-foto’s van zoenende mannen beklad in Vlissingen

Bron: Omroep Zeeland Meerdere foto's van de Pride Photo-tentoonstelling in Vlissingen zijn begin mei beklad met verf. Het gaat om foto's waar zoenende of naakte mannen op te zien zijn. De organisatie gaat aangifte doen. Pride Photo is een reizende...

Lees hier meer

Leerkrachten delen ervaringen bij congres over seksuele en gender diversiteit

Bron: www.coc.nl Meer dan honderd leerkrachten uit heel Nederland kwamen op woensdag 2 november samen in Utrecht voor het eerste congres over seksuele en gender diversiteit in het primair onderwijs. De dag werd georganiseerd door COC Nederland en Rutgers. Hoe...

Lees hier meer