Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

Coming Out Week Harderwijk: De kracht van zichtbaarheid

Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

 

Op dinsdag 11 oktober om 17.30 uur openen wethouder Martijn Pijnenburg  en de Harderwijkse fotograaf Karin Huijzendveld bij voetbalvereniging VVOG de foto-expositie Regenboogsporters. Deze foto-expositie bestaat uit tien portretten van sporters uit Harderwijk en van de Veluwe die in woord en beeld vertellen wat sport betekent in hun leven en welke rol hun coming out en seksuele of genderidentiteit daarbij spelen.

 

De foto-expositie Regenboogsporters sluit aan bij het thema ‘De kracht van zichtbaarheid’ van de Coming Out Week in Harderwijk. Aansluitend aan de opening is er bij VVOG een bijeenkomst met vertegenwoordigers van sportverenigingen, scouting en sportscholen uit Harderwijk en Hierden.

Zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen is belangrijk om de sociale acceptatie te vergroten. Laten zien dat LHBTIQ+ personen zichzelf kunnen en mogen zijn, draagt bij aan de normalisering van seksuele en genderdiversiteit. Meer sociale acceptatie vergroot de veiligheid voor mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Meer mensen durven dan uit te komen voor wie ze willen zijn, van wie ze (willen) houden en hoe zij hun leven willen inrichten. Open kunnen zijn over je seksuele of genderidentiteit vergroot ook het sportplezier en verbetert de prestaties. Dat blijkt uit de openhartige en moedige verhalen van sporters die meewerkten aan deze expositie.

Na de officiële opening op 11 oktober is de foto-expositie te zien bij de vier sportparken in Harderwijk en Hierden, langs de Boulevard en de Vitringasingel.

Tot eind november staat de expositie ook in het Huis van de Stad. De verhalen bij de foto’s zijn ook te lezen op www.gekleurder.nl/sporters.

De foto-expositie Regenboogsporters is gerealiseerd door Karin Huijzendveld (fotografie), Herman Boers (tekstredactie) en Bep Timmer (Regenboogambassadeur Sport). De foto-expositie is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk en Gelderland Love to Move.

Meer nieuws voor jou

Bijna de helft van biseksuele vrouwen slachtoffer van seksueel geweld of intimidatie

Lesbische, homoseksuele en biseksuele Nederlanders voelen zich nog steeds onveiliger dan heteroseksuelen. Dat is ook begrijpelijk, want LHB’s zijn vaker slachtoffer van (seksueel) geweld, respectloos gedrag, hacken en cyberpesten dan heteroseksuelen. In vergelijking met 2012 is de veiligheidssituatie van lesbische...

Lees hier meer

Bijzonder: Poetin ontmoette in 2013 oud-wethouder Carolien Gehrels

In 2013 werd Poetin uitgenodigd op een Koninklijk buffet in Amsterdam. Daar stond de Nederlandse LHBTI-gemeenschap te protesteren tegen de anti-homo propagandawet die Poetin in Rusland invoerde. Op dat moment was Carolien Gehrels locoburgemeester en ontving ze Poetin.  Bron: KRO-NCRV...

Lees hier meer

Human Rights Watch: Qatar mishandelt leden lhbtiq-gemeenschap

Bron: rtl nieuws Veiligheidsdiensten in Qatar hebben nog in september van dit jaar willekeurig leden van de lhbti-gemeenschap gearresteerd Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een rapport. De organisatie komt een maand voordat het WK voetbal in het...

Lees hier meer