Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

Coming Out Week Harderwijk: De kracht van zichtbaarheid

Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

 

Op dinsdag 11 oktober om 17.30 uur openen wethouder Martijn Pijnenburg  en de Harderwijkse fotograaf Karin Huijzendveld bij voetbalvereniging VVOG de foto-expositie Regenboogsporters. Deze foto-expositie bestaat uit tien portretten van sporters uit Harderwijk en van de Veluwe die in woord en beeld vertellen wat sport betekent in hun leven en welke rol hun coming out en seksuele of genderidentiteit daarbij spelen.

 

De foto-expositie Regenboogsporters sluit aan bij het thema ‘De kracht van zichtbaarheid’ van de Coming Out Week in Harderwijk. Aansluitend aan de opening is er bij VVOG een bijeenkomst met vertegenwoordigers van sportverenigingen, scouting en sportscholen uit Harderwijk en Hierden.

Zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen is belangrijk om de sociale acceptatie te vergroten. Laten zien dat LHBTIQ+ personen zichzelf kunnen en mogen zijn, draagt bij aan de normalisering van seksuele en genderdiversiteit. Meer sociale acceptatie vergroot de veiligheid voor mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Meer mensen durven dan uit te komen voor wie ze willen zijn, van wie ze (willen) houden en hoe zij hun leven willen inrichten. Open kunnen zijn over je seksuele of genderidentiteit vergroot ook het sportplezier en verbetert de prestaties. Dat blijkt uit de openhartige en moedige verhalen van sporters die meewerkten aan deze expositie.

Na de officiële opening op 11 oktober is de foto-expositie te zien bij de vier sportparken in Harderwijk en Hierden, langs de Boulevard en de Vitringasingel.

Tot eind november staat de expositie ook in het Huis van de Stad. De verhalen bij de foto’s zijn ook te lezen op www.gekleurder.nl/sporters.

De foto-expositie Regenboogsporters is gerealiseerd door Karin Huijzendveld (fotografie), Herman Boers (tekstredactie) en Bep Timmer (Regenboogambassadeur Sport). De foto-expositie is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk en Gelderland Love to Move.

Meer nieuws voor jou

Tóch regenboogkleuren in München: stad, bedrijven en politie doen mee

Nu de Allianz Arena in München van de UEFA niet in regenboogkleuren mag worden verlicht, heeft de gemeente besloten om rond de EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije andere prominente gebouwen in de stad van de lhbti-kleuren te voorzien. Ook grote bedrijven uit de...

Lees hier meer

Bijna de helft van biseksuele vrouwen slachtoffer van seksueel geweld of intimidatie

Lesbische, homoseksuele en biseksuele Nederlanders voelen zich nog steeds onveiliger dan heteroseksuelen. Dat is ook begrijpelijk, want LHB’s zijn vaker slachtoffer van (seksueel) geweld, respectloos gedrag, hacken en cyberpesten dan heteroseksuelen. In vergelijking met 2012 is de veiligheidssituatie van lesbische...

Lees hier meer

Amsterdamse ov-bedrijven hullen zich in regenboogkleuren

Drie bussen en een tram in de regio Amsterdam worden omgetoverd tot regenboogvoertuigen. De vervoerders Connexxion, GVB en EBS willen zo voor iedereen zichtbaar maken dat alle mensen welkom zijn in het openbaar vervoer en zich daarin veilig moeten voelen,...

Lees hier meer