Overal gaat vandaag de vlag uit!

Het is vandaag coming outdag! En dat betekent dat op veel plaatsen in Harderwijk en omgeving de regenboogvlag zal wapperen. De Veluwe trapt om 9.30 af in Nunspeet, waar de burgemeester samen met leden van de Nunspeetse lhbtiq-stichting True Colors de regenboogvlag in de top zullen hijsen. In Ermelo wappert de vlag al vroeg door de bode en staan Welzijn Ermelo en Progressief Ermelo om 10 uur op het Raadhuisplein stil bij Coming outdag en de betekenis daarvan.  Om 13.30 zullen Martijn Pijnenburg en een aantal raadsleden van de gemeente Harderwijk de 2 bij 3 meter regenboogvlag op de Markt in Harderwijk eer aandoen.
Om 14 uur vlagt regenboogambassadeur Herman Boers de vlag bij het St. Jansdalziekenhuis.

Ook de rest van de dag zijn er diverse activiteiten. Zo wordt bij VVOG om 17.30 de fotoexpositie met regenboogsporters geopend, waarna alle sportverenigingen sport-regenboogpakketten krijgen uitgedeeld. Het Filmhuis Harderwijk draait ism. Village People vanavond om 20 uur de film ‘Ammonite’.

Maar de hele maand staat in Harderwijk in het teken van de regenboog. Zo is er donderdagmiddag om 14.30 uur in de MESS Harderwijk de Village People Salon Extra, een regenboognetwerkbijeenkomst voor organisaties en profs in de ouderenzorg en -begeleiding. Om 17.00 vindt in Cafe de Liefde in de Bruggestraat een interview plaats met regenboogsporter Laura van Beckhoven, ambassadrice Pride and Sports.
In de zondagen rondom coming outdag zullen verschillende Harderwijkse kerken een regenboogkaars aansteken tijdens de dienst.

Tenslotte is er op 20 oktober om 20.00 uur nog een drag queen bingo van Village People in de MESS. Met leuke prijzen, veel valsigheid en pink music.

Een prachtprogramma waarmee de regenboog(vlag) en Coming outdag de aandacht krijgt die het verdient!

Meer nieuws voor jou

Zorgen bij kabinet om toenemende weerstand in wereld rond lhbti-thema’s

Het kabinet stuit tijdens internationale bijeenkomsten van de Europese Unie en Verenigde Naties steeds vaker op weerstand van landen die zich niet willen inzetten voor rechten van lhbti'ers. Het kabinet maakt zich daar grote zorgen over en wil daarom meer...

Lees hier meer

Iedereen mag zoenen

Liefde is voor iedereen, maar niet iedereen gelooft dit. Laten we deze boodschap overbrengen aan dominee De Kort omdat hij nogal wat homo-onvriendelijke uitspraken heeft gedaan. Stuur je ook even een kaartje? Klik op deze link: http://cocnoordoostbrabant.nl/?p=2060 #iedereenmagzoenen

Lees hier meer

Hoe ziet de Pride van de toekomst eruit? “Nu staan de witte homomannen vooraan”

Bron: AT5/NH Een festival voor het grote geld en de massa. Dat is de voornaamste kritiek van verschillende lhbt-belangenorganisaties op de Amsterdamse Pride. Zij hopen dat de gemeente het Pride-beleid aanpast. "De Pride moet weer van ons worden." Na een...

Lees hier meer