Overal gaat vandaag de vlag uit!

Het is vandaag coming outdag! En dat betekent dat op veel plaatsen in Harderwijk en omgeving de regenboogvlag zal wapperen. De Veluwe trapt om 9.30 af in Nunspeet, waar de burgemeester samen met leden van de Nunspeetse lhbtiq-stichting True Colors de regenboogvlag in de top zullen hijsen. In Ermelo wappert de vlag al vroeg door de bode en staan Welzijn Ermelo en Progressief Ermelo om 10 uur op het Raadhuisplein stil bij Coming outdag en de betekenis daarvan.  Om 13.30 zullen Martijn Pijnenburg en een aantal raadsleden van de gemeente Harderwijk de 2 bij 3 meter regenboogvlag op de Markt in Harderwijk eer aandoen.
Om 14 uur vlagt regenboogambassadeur Herman Boers de vlag bij het St. Jansdalziekenhuis.

Ook de rest van de dag zijn er diverse activiteiten. Zo wordt bij VVOG om 17.30 de fotoexpositie met regenboogsporters geopend, waarna alle sportverenigingen sport-regenboogpakketten krijgen uitgedeeld. Het Filmhuis Harderwijk draait ism. Village People vanavond om 20 uur de film ‘Ammonite’.

Maar de hele maand staat in Harderwijk in het teken van de regenboog. Zo is er donderdagmiddag om 14.30 uur in de MESS Harderwijk de Village People Salon Extra, een regenboognetwerkbijeenkomst voor organisaties en profs in de ouderenzorg en -begeleiding. Om 17.00 vindt in Cafe de Liefde in de Bruggestraat een interview plaats met regenboogsporter Laura van Beckhoven, ambassadrice Pride and Sports.
In de zondagen rondom coming outdag zullen verschillende Harderwijkse kerken een regenboogkaars aansteken tijdens de dienst.

Tenslotte is er op 20 oktober om 20.00 uur nog een drag queen bingo van Village People in de MESS. Met leuke prijzen, veel valsigheid en pink music.

Een prachtprogramma waarmee de regenboog(vlag) en Coming outdag de aandacht krijgt die het verdient!

Meer nieuws voor jou

Partijen vragen om maatregelen om het anti lhbtiq-geweld aan te pakken

Het debat dat de Tweede Kamer op 4 april voerde over Emancipatiebeleid, stond in het teken van veiligheid. Onder meer GroenLinks|PvdA, VVD, NSC, D66, PvdD en Volt vroegen minister Dijkgraaf (Emancipatie) om maatregelen om het geweld tegen de regenbooggemeenschap aan...

Lees hier meer

Sociale behoeften van transgender en non-binaire jongeren

Wat hebben transgender en non-binaire jongeren op sociaal vlak nodig en hoe kan een gemeente inspelen op die behoeften? Om hier antwoord op te geven zijn 23 transgender en non-binaire jongeren van 16 tot en met 25 jaar geïnterviewd over...

Lees hier meer

Vrolijke gay Jos (68) voelt zich op z’n plek in De Adelaarshorst

‘Bijzonder wat GA Eagles betekent bij ziekte en leed’ Hij noemt zich de ‘Roze rand van Go Ahead’: Jos Miedendorp de Bie, een vrolijke gay in de voetbalwereld. De Twellonaar (68), die al eens landelijk nieuws werd, is bij Go...

Lees hier meer