Overal gaat vandaag de vlag uit!

Het is vandaag coming outdag! En dat betekent dat op veel plaatsen in Harderwijk en omgeving de regenboogvlag zal wapperen. De Veluwe trapt om 9.30 af in Nunspeet, waar de burgemeester samen met leden van de Nunspeetse lhbtiq-stichting True Colors de regenboogvlag in de top zullen hijsen. In Ermelo wappert de vlag al vroeg door de bode en staan Welzijn Ermelo en Progressief Ermelo om 10 uur op het Raadhuisplein stil bij Coming outdag en de betekenis daarvan.  Om 13.30 zullen Martijn Pijnenburg en een aantal raadsleden van de gemeente Harderwijk de 2 bij 3 meter regenboogvlag op de Markt in Harderwijk eer aandoen.
Om 14 uur vlagt regenboogambassadeur Herman Boers de vlag bij het St. Jansdalziekenhuis.

Ook de rest van de dag zijn er diverse activiteiten. Zo wordt bij VVOG om 17.30 de fotoexpositie met regenboogsporters geopend, waarna alle sportverenigingen sport-regenboogpakketten krijgen uitgedeeld. Het Filmhuis Harderwijk draait ism. Village People vanavond om 20 uur de film ‘Ammonite’.

Maar de hele maand staat in Harderwijk in het teken van de regenboog. Zo is er donderdagmiddag om 14.30 uur in de MESS Harderwijk de Village People Salon Extra, een regenboognetwerkbijeenkomst voor organisaties en profs in de ouderenzorg en -begeleiding. Om 17.00 vindt in Cafe de Liefde in de Bruggestraat een interview plaats met regenboogsporter Laura van Beckhoven, ambassadrice Pride and Sports.
In de zondagen rondom coming outdag zullen verschillende Harderwijkse kerken een regenboogkaars aansteken tijdens de dienst.

Tenslotte is er op 20 oktober om 20.00 uur nog een drag queen bingo van Village People in de MESS. Met leuke prijzen, veel valsigheid en pink music.

Een prachtprogramma waarmee de regenboog(vlag) en Coming outdag de aandacht krijgt die het verdient!

Meer nieuws voor jou

Camping voor LHBTIQ+-kinderen gaat nu echt open: ‘Zo zitten ze niet eenzaam in hun tent’

Camping de Paradijsvogel opent dinsdag dan toch echt de tentdeuren. Metro kondigde de nieuwe vorm van kamperen begin april al aan. Nieuw? Ja, we hebben het hier namelijk over de eerste camping speciaal voor LHBTIQ+-kinderen. De opening op dinsdag 2...

Lees hier meer

Gay PvdA-politicus hangt in Oldebroek regenboogvlaggen op

Als reactie op de slogan van CVO Een regenboogvlag om het plaatsnaambord van Oldebroek, aan het gemeentehuis en voor de kerk... Het verkiezingsprogramma van het Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) schoot met het speerpunt ‘voor gezin en familie, geen lhbt-vlag’, in...

Lees hier meer

COC: ‘Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn’

Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn, zich vrij kunnen ontwikkelen en geaccepteerd worden, ongeacht verschillen. Met die boodschap ondersteunt het COC middelbare scholen en middelbare scholieren al jaren. Het COC is in gesprek met basisschooldocenten omdat ook die op een...

Lees hier meer