Overal gaat vandaag de vlag uit!

Het is vandaag coming outdag! En dat betekent dat op veel plaatsen in Harderwijk en omgeving de regenboogvlag zal wapperen. De Veluwe trapt om 9.30 af in Nunspeet, waar de burgemeester samen met leden van de Nunspeetse lhbtiq-stichting True Colors de regenboogvlag in de top zullen hijsen. In Ermelo wappert de vlag al vroeg door de bode en staan Welzijn Ermelo en Progressief Ermelo om 10 uur op het Raadhuisplein stil bij Coming outdag en de betekenis daarvan.  Om 13.30 zullen Martijn Pijnenburg en een aantal raadsleden van de gemeente Harderwijk de 2 bij 3 meter regenboogvlag op de Markt in Harderwijk eer aandoen.
Om 14 uur vlagt regenboogambassadeur Herman Boers de vlag bij het St. Jansdalziekenhuis.

Ook de rest van de dag zijn er diverse activiteiten. Zo wordt bij VVOG om 17.30 de fotoexpositie met regenboogsporters geopend, waarna alle sportverenigingen sport-regenboogpakketten krijgen uitgedeeld. Het Filmhuis Harderwijk draait ism. Village People vanavond om 20 uur de film ‘Ammonite’.

Maar de hele maand staat in Harderwijk in het teken van de regenboog. Zo is er donderdagmiddag om 14.30 uur in de MESS Harderwijk de Village People Salon Extra, een regenboognetwerkbijeenkomst voor organisaties en profs in de ouderenzorg en -begeleiding. Om 17.00 vindt in Cafe de Liefde in de Bruggestraat een interview plaats met regenboogsporter Laura van Beckhoven, ambassadrice Pride and Sports.
In de zondagen rondom coming outdag zullen verschillende Harderwijkse kerken een regenboogkaars aansteken tijdens de dienst.

Tenslotte is er op 20 oktober om 20.00 uur nog een drag queen bingo van Village People in de MESS. Met leuke prijzen, veel valsigheid en pink music.

Een prachtprogramma waarmee de regenboog(vlag) en Coming outdag de aandacht krijgt die het verdient!

Meer nieuws voor jou

Nothing about us without us: Inspraak van burgers bij lokaal regenboogbeleid

Bij de totstandkoming van inclusief beleid voor lesbische, homoseksuele, bi+, transgender, intersekse, queer en aseksuele personen in (Regenboog)gemeenten worden vaak lhbtiqa+ inwoners zelf betrokken. In deze handreiking wordt beschreven wat het belang is van het organiseren van lokale inspraak en...

Lees hier meer

55 Regenbooggemeenten tekenen intentieverklaring met OCW

bron: Movisie Inspanning voor acceptatie regenbooggemeenschap blijft nodig De 55 Nederlandse Regenbooggemeenten blijven zich ook de komende jaren gericht inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lhbtiq+ inwoners. Op 29 september ondertekenden zij hierover op een bijeenkomst in de gemeente...

Lees hier meer

Netflix verwijdert lhbti-label bij serie over moordenaar Jeffrey Dahmer

Netflix verwijdert het lhbti-label bij de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story, nadat hier vorige week ophef over was ontstaan. De streamingdienst kreeg kritiek, omdat gebruikers de serie als suggestie kregen als ze interesse hadden in lhbti-video's. De serie vertelt echter het...

Lees hier meer