Overal gaat vandaag de vlag uit!

Het is vandaag coming outdag! En dat betekent dat op veel plaatsen in Harderwijk en omgeving de regenboogvlag zal wapperen. De Veluwe trapt om 9.30 af in Nunspeet, waar de burgemeester samen met leden van de Nunspeetse lhbtiq-stichting True Colors de regenboogvlag in de top zullen hijsen. In Ermelo wappert de vlag al vroeg door de bode en staan Welzijn Ermelo en Progressief Ermelo om 10 uur op het Raadhuisplein stil bij Coming outdag en de betekenis daarvan.  Om 13.30 zullen Martijn Pijnenburg en een aantal raadsleden van de gemeente Harderwijk de 2 bij 3 meter regenboogvlag op de Markt in Harderwijk eer aandoen.
Om 14 uur vlagt regenboogambassadeur Herman Boers de vlag bij het St. Jansdalziekenhuis.

Ook de rest van de dag zijn er diverse activiteiten. Zo wordt bij VVOG om 17.30 de fotoexpositie met regenboogsporters geopend, waarna alle sportverenigingen sport-regenboogpakketten krijgen uitgedeeld. Het Filmhuis Harderwijk draait ism. Village People vanavond om 20 uur de film ‘Ammonite’.

Maar de hele maand staat in Harderwijk in het teken van de regenboog. Zo is er donderdagmiddag om 14.30 uur in de MESS Harderwijk de Village People Salon Extra, een regenboognetwerkbijeenkomst voor organisaties en profs in de ouderenzorg en -begeleiding. Om 17.00 vindt in Cafe de Liefde in de Bruggestraat een interview plaats met regenboogsporter Laura van Beckhoven, ambassadrice Pride and Sports.
In de zondagen rondom coming outdag zullen verschillende Harderwijkse kerken een regenboogkaars aansteken tijdens de dienst.

Tenslotte is er op 20 oktober om 20.00 uur nog een drag queen bingo van Village People in de MESS. Met leuke prijzen, veel valsigheid en pink music.

Een prachtprogramma waarmee de regenboog(vlag) en Coming outdag de aandacht krijgt die het verdient!

Meer nieuws voor jou

COC: weigering One Love-band onbegrijpelijk en teleurstellend

COC Nederland vindt het "onbegrijpelijk en teleurstellend" dat de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior de OneLove-band voor lhbti-acceptatie niet wilden dragen. "Als aanvoerder heb je een voorbeeldfunctie en een verantwoordelijkheid", zegt de woordvoerder. "Voor lhbtiq+-fans en -spelers, zeker van die...

Lees hier meer

Tóch regenboogkleuren in München: stad, bedrijven en politie doen mee

Nu de Allianz Arena in München van de UEFA niet in regenboogkleuren mag worden verlicht, heeft de gemeente besloten om rond de EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije andere prominente gebouwen in de stad van de lhbti-kleuren te voorzien. Ook grote bedrijven uit de...

Lees hier meer

Online Veiligheid voor de LGBTQ-community

vpnMentor voerde afgelopen periode een enquête uit waarin ze 695 LGBTQ+ mensen wereldwijd vroegen naar hun online ervaringen met betrekking tot hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. De resultaten - waarnaar in dit artikel wordt verwezen - belichten de unieke uitdagingen...

Lees hier meer