Regenboogprogramma Harderwijk in oktober


Diverse organisaties, waaronder Village People Harderwijk, de regenboogambassadeurs en de gemeente Harderwijk hebben een mooi regenboogprogramma voor oktober opgesteld. Op verschillende data en plaatsen is er aandacht voor coming outdag, die op 11 oktober gevierd wordt. 

Zo wordt in de MESS op 1 oktober de expositie ‘Freedom of Gender’ geopend door wethouder Martijn Pijnenburg. Ook zijn er verschillende Village People cafe-avonden, bingo- en film avonden en is er op 13 oktober een regenboog Sportcafe met interviews en gesprekken. De sportverenigingen in Harderwijk ontvangen allemaal een regenboog sportpakket om coming outdag feestelijk te vieren. Inwoners van Harderwijk kunnen op het gemeentehuis een gratis regenboogvlag ophalen zodat op 11 oktober op zoveel mogelijk plekken de regenboogvlag wappert.

Meer nieuws voor jou

Bossche studenten maken kennis met Roze Helpdesk door rozenactie

‘Ik word hier oprecht blij van!’ In Breda is de Roze Helpdesk al een tijdje actief en sinds 14 februari van dit jaar ook bij Avans aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. In het kader van Valentijnsdag deelden student- en...

Lees hier meer

Pride-optocht Georgië afgeblazen na bestorming lhbti-kantoor

Een Pride-optocht in Georgië is door de organisatie afgeblazen na de bestorming van het lhbti-kantoor in de hoofdstad Tbilisi. Op foto's en video's is te zien hoe groepen mensen de balkons van het kantoor beklimmen en vernielingen aanrichten. Ook journalisten...

Lees hier meer

‘Ik hoop eigenlijk dat dit soort video’s in de toekomst niet meer nodig zijn’

De Amerikaanse American Football-speler Carl Nassib heeft als eerste actieve speler uit topcompetitie NFL bekendgemaakt dat hij homoseksueel is.  

Lees hier meer