Uitnodiging Village People Salon Extra op 13 oktober

Voor deze regenboognetwerkbijeenkomst nodigen we specifiek medewerkers, vrijwilligers, opleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers, managers en andere professionals uit (van organisaties) die zorg, ondersteuning of begeleiding bieden aan ouderen. Uiteraard zijn LHBTIQ+-ouderen en hun familie en vrienden (m/v/x) ook van harte welkom!

Samen met Regenbooggemeente Harderwijk willen we de aandacht voor LHBTIQ+-ers vergroten zodat iedereen zichzelf kan zijn in Harderwijk en Hierden.
Hoe zorgen we er samen voor dat de specifieke wensen, vragen, behoeften en/of problemen van deze groep herkend en erkend worden?

Onder het motto: Uit de kast en dan… ? gaat Herman Boers (Regenboogambassadeur Zorg in Harderwijk) in gesprek met Aty (80), Lynn (68) en Henk (75).
Welke impact heeft ‘uit de kast komen’ op hun leven? Wat betekent het dat ze nu (meer) open kunnen zijn over hun seksuele of genderidentiteit? En hoe kijken ze naar de toekomst als ze (meer) zorg, begeleiding of ondersteuning nodig hebben: wat zijn dan hun wensen en zorgen?

Vervolgens is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met andere aanwezigen waaronder de bezoekers van de Village People Salon. Er is een mini- expositie uit de serie Out & Proud van Karin Huizendveld en de gelegenheid voor koffie/thee/fris met iets lekkers.

Uitnodiging VPSalon Extra 13 okt 2022

Meer nieuws voor jou

Lhbti’ers onthutst door reactie SGP op regenbooghartjes

De LHBTI-gemeenschap in Ermelo reageert onthutst op uitspraken van SGP-fractievoorzitter Frans Snoek. ,,Het is een gruwel voor God, dat gendergedoe’’, zei hij woensdag nadat er in zijn gemeente regenbooghartjes op SGP-verkiezingsposters waren geplakt. ,,Walgelijk’’, vindt drag queen Patty Sparkle die reactie. ,,Bijzonder...

Lees hier meer

De Q van Queer

Bron: Movisie Door de tijd heen zijn er verschillende benamingen gebruikt voor de regenbooggemeenschap. Zo kennen we termen als de roze gemeenschap, de queer gemeenschap en verschillende afkortingen zoals lhbt, lhbti+ en lhbtiqa+. Taal is continu in beweging en verandert...

Lees hier meer

Alle feiten en cijfers over LHBTIQ+ op een rij

Hoeveel lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s) zijn er in Nederland? Hoe accepterend is de Nederlandse bevolking tegenover lesbische vrouwen en homo mannen? Wat is de mening van Nederlanders over biseksualiteit en transgender personen? Wat is...

Lees hier meer