Uitnodiging Village People Salon Extra op 13 oktober

Voor deze regenboognetwerkbijeenkomst nodigen we specifiek medewerkers, vrijwilligers, opleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers, managers en andere professionals uit (van organisaties) die zorg, ondersteuning of begeleiding bieden aan ouderen. Uiteraard zijn LHBTIQ+-ouderen en hun familie en vrienden (m/v/x) ook van harte welkom!

Samen met Regenbooggemeente Harderwijk willen we de aandacht voor LHBTIQ+-ers vergroten zodat iedereen zichzelf kan zijn in Harderwijk en Hierden.
Hoe zorgen we er samen voor dat de specifieke wensen, vragen, behoeften en/of problemen van deze groep herkend en erkend worden?

Onder het motto: Uit de kast en dan… ? gaat Herman Boers (Regenboogambassadeur Zorg in Harderwijk) in gesprek met Aty (80), Lynn (68) en Henk (75).
Welke impact heeft ‘uit de kast komen’ op hun leven? Wat betekent het dat ze nu (meer) open kunnen zijn over hun seksuele of genderidentiteit? En hoe kijken ze naar de toekomst als ze (meer) zorg, begeleiding of ondersteuning nodig hebben: wat zijn dan hun wensen en zorgen?

Vervolgens is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met andere aanwezigen waaronder de bezoekers van de Village People Salon. Er is een mini- expositie uit de serie Out & Proud van Karin Huizendveld en de gelegenheid voor koffie/thee/fris met iets lekkers.

Uitnodiging VPSalon Extra 13 okt 2022

Meer nieuws voor jou

COC blij dat er geen discriminatie bij bloeddonatie meer is

Het COC Nederland is gelukkig dat er een einde komt aan discriminatie van homo- en biseksuele mannen in het bloeddonatiebeleid. Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) en bloedbank Sanquin maakten hun besluit hierover op donderdagmiddag 11 maart bekend in een...

Lees hier meer

Tour d’Amour, de belevingswereld van lhbtiq-ouderen

In alle vrijheid een partner kunnen kiezen, dat was vroeger niet vanzelfsprekend. Zelfs nu is het voor roze ouderen niet altijd makkelijk zichzelf te zijn. Tour d’Amour, op 26 april in De Ontmoeting in Barendrecht, laat bezoekers kennismaken met de...

Lees hier meer

Geslaagde conferentie ‘Lhbtiq+ in het onderwijs’

‘Train docenten en medewerkers op het gebied van LHBTIQ+. Hanteer een algemene visie waarin normen, waarden en cultuur inzake LHBTIQ+ beschreven worden. En gebruik kloppende namen en voornaamwoorden.’ Het zijn enkele aanbevelingen die universitair docent en onderzoeker Laura Baams deed...

Lees hier meer