Uitnodiging Village People Salon Extra op 13 oktober

Voor deze regenboognetwerkbijeenkomst nodigen we specifiek medewerkers, vrijwilligers, opleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers, managers en andere professionals uit (van organisaties) die zorg, ondersteuning of begeleiding bieden aan ouderen. Uiteraard zijn LHBTIQ+-ouderen en hun familie en vrienden (m/v/x) ook van harte welkom!

Samen met Regenbooggemeente Harderwijk willen we de aandacht voor LHBTIQ+-ers vergroten zodat iedereen zichzelf kan zijn in Harderwijk en Hierden.
Hoe zorgen we er samen voor dat de specifieke wensen, vragen, behoeften en/of problemen van deze groep herkend en erkend worden?

Onder het motto: Uit de kast en dan… ? gaat Herman Boers (Regenboogambassadeur Zorg in Harderwijk) in gesprek met Aty (80), Lynn (68) en Henk (75).
Welke impact heeft ‘uit de kast komen’ op hun leven? Wat betekent het dat ze nu (meer) open kunnen zijn over hun seksuele of genderidentiteit? En hoe kijken ze naar de toekomst als ze (meer) zorg, begeleiding of ondersteuning nodig hebben: wat zijn dan hun wensen en zorgen?

Vervolgens is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met andere aanwezigen waaronder de bezoekers van de Village People Salon. Er is een mini- expositie uit de serie Out & Proud van Karin Huizendveld en de gelegenheid voor koffie/thee/fris met iets lekkers.

Uitnodiging VPSalon Extra 13 okt 2022

Meer nieuws voor jou

Hoe veilig voel jij je als lhbtiq+’er? Vul het Pink Panel in!

Laat weten hoe veilig je je voelt als homoseksuele man, lesbienne, biseksueel, transman of transvrouw, intersekse of queerpersoon (LHBTIQ+)! Op straat, op je werk, bij het sporten. Laat je horen door de Pink Panel enquête in te vullen. Het onderzoek...

Lees hier meer

Vrolijke gay Jos (68) voelt zich op z’n plek in De Adelaarshorst

‘Bijzonder wat GA Eagles betekent bij ziekte en leed’ Hij noemt zich de ‘Roze rand van Go Ahead’: Jos Miedendorp de Bie, een vrolijke gay in de voetbalwereld. De Twellonaar (68), die al eens landelijk nieuws werd, is bij Go...

Lees hier meer

Alle scholen worden verplicht te zorgen voor veiligheid en acceptatie lhbtiq’ers in de klas

Alle scholen in Nederland worden verplicht om te zorgen voor veiligheid en acceptatie van lhbtiq-jongeren in de klas. De Eerste Kamer stemde op dinsdag 22 juni voor een wetsvoorstel met die opdracht; alleen PVV, Forum en SGP waren tegen. COC...

Lees hier meer