‘Out, Proud en Stout’ past heel goed bij mij. Love wins!

Dennis Schoorl (38) uit Harderwijk

‘Ik kom uit Zaanstad, waar ik op mijn 17e m’n coming out had. ‘Anders zijn’ vond ik in het begin best lastig. Het duurde wel even voordat ik aan dat idee gewend was. In 2018 verhuisde ik naar Harderwijk. Dat vond ik heel spannend.
Ik had geen idee wat ik kon verwachten van verhuizen naar de bible belt. Ik heb meteen een regenboogvlag en wat andere regenboogsymbolen aan m’n huis gehangen. Dat vond en vindt niet iedereen even leuk, merkte ik. De vlag is al een aantal keren van m’n huis getrokken en sommige mensen vinden het nodig om ‘homo’ te roepen wanneer ze de vlag zien hangen. Vlakbij mijn huis ligt het regenboogzebrapad. Zo kwam ik ook in contact met Village People, waar ik heel leuke mensen heb ontmoet. Ook de feestjes en het café zijn altijd erg gezellig en iedereen kan er zichzelf zijn. Ik merk dat de lhbtiq+ gemeenschap in deze regio niet zo zichtbaar is. Het mag best wat uitbundiger, maar ik denk dat bepaalde religieuze overtuigingen hier een grote rol in spelen. Dat mensen bang zijn voor oordelen of geweld uit de omgeving. Pas als je jezelf accepteert, kan iemand anders jou ook accepteren. Ik heb mezelf geaccepteerd. Daarom past ‘Out, Proud en Stout’ zo goed bij mij. Love wins!’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

Monogamie of open relatie?

Mijn naam is Amber en ik ben 19 jaar oud. Sinds dit jaar heb ik een vriend. Jaaa ik ben zo’n standaard persoon met een corona-relatie haha. Hiervoor heb ik 2 andere vriendjes gehad waar ik veel van heb geleerd....

Lees hier meer

Mijn coming out als panseksueel/biseksueel

Coming out over seksualiteit panseksueel/biseskueel Evie: Het was 2016 en ik vond een meid leuk. Drama, natuurlijk want ik dacht dat ik hetero was. Ook had ik een vriendje maar dat was snel geklaard omdat ik me schuldig voelde. Dus...

Lees hier meer

Ik ben van Turkse afkomst, moslim én queer

Gazi Duran (30) uit Harderwijk/Amersfoort Gazi is queer en bestuurslid van Stichting Maruf, die zich inzet voor lhbtimoslimjongeren. Gazi: ‘Uit de kast komen was voor mij een lang en zwaar proces. De samenkomst van mijn verschillende identiteiten gaf me extra druk. Ik ben van...

Lees hier meer