‘Out, Proud en Stout’ past heel goed bij mij. Love wins!

Dennis Schoorl (38) uit Harderwijk

‘Ik kom uit Zaanstad, waar ik op mijn 17e m’n coming out had. ‘Anders zijn’ vond ik in het begin best lastig. Het duurde wel even voordat ik aan dat idee gewend was. In 2018 verhuisde ik naar Harderwijk. Dat vond ik heel spannend.
Ik had geen idee wat ik kon verwachten van verhuizen naar de bible belt. Ik heb meteen een regenboogvlag en wat andere regenboogsymbolen aan m’n huis gehangen. Dat vond en vindt niet iedereen even leuk, merkte ik. De vlag is al een aantal keren van m’n huis getrokken en sommige mensen vinden het nodig om ‘homo’ te roepen wanneer ze de vlag zien hangen. Vlakbij mijn huis ligt het regenboogzebrapad. Zo kwam ik ook in contact met Village People, waar ik heel leuke mensen heb ontmoet. Ook de feestjes en het café zijn altijd erg gezellig en iedereen kan er zichzelf zijn. Ik merk dat de lhbtiq+ gemeenschap in deze regio niet zo zichtbaar is. Het mag best wat uitbundiger, maar ik denk dat bepaalde religieuze overtuigingen hier een grote rol in spelen. Dat mensen bang zijn voor oordelen of geweld uit de omgeving. Pas als je jezelf accepteert, kan iemand anders jou ook accepteren. Ik heb mezelf geaccepteerd. Daarom past ‘Out, Proud en Stout’ zo goed bij mij. Love wins!’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

Een leven als twee vrouwen met twee dochters op de Veluwe was soms moeilijk

Claudia Stekelenburg en Dinie Langelaar (54 en 67) uit Harderwijk ‘We zijn 27 jaar samen en leerden elkaar leren kennen op s’Heerenloo in Ermelo, waar onze liefde begon. Wij zijn allebei op andere fases in ons leven uit de kast gekomen’. Claudia: ‘Op m’n...

Lees hier meer

‘Onze ouders waren er gelukkig heel open over’

Suus (15) en Nola (15) uit Ermelo en Zeewolde (Suus is lesbisch, voornaamwoorden zij/haar) (Nola is agender, aseksueel en panromantisch, voornaamwoorden die/hun)   Suus en Nola zitten allebei in 4 vwo. Suus: ‘Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik erachter dat...

Lees hier meer

‘Ik heb heel lang gedaan alsof ik normatief moest zijn’

Simon (27) komt uit Oostenrijk, woont nu in Zwolle (Gender: I don’t know, voornaamwoorden hij/hem)   Simon leert sociale studies, filosofie en geschiedenis. ‘Ik heb nu nieuwe definities, dus ik weet nog niet wat m’n gender is. M’n leven lang...

Lees hier meer