Een leven als twee vrouwen met twee dochters op de Veluwe was soms moeilijk

Claudia Stekelenburg en Dinie Langelaar (54 en 67) uit Harderwijk

‘We zijn 27 jaar samen en leerden elkaar leren kennen op s’Heerenloo in Ermelo, waar onze liefde begon. Wij zijn allebei op andere fases in ons leven uit de kast gekomen’. Claudia: ‘Op m’n 15e kreeg ik een vriendinnetje. Met dit meisje heb ik voor het eerst gezoend. Onze ouders dachten dat we goede vriendinnen waren, maar toen ik een keer ruzie had met mijn moeder zei ik plompverloren: ‘En ik houd ook van Ellen’. Mijn moeders wereld stond op z’n kop en ze moest haar toekomstbeeld bijstellen.’

Dinie: ‘Na een aantal relaties met mannen realiseerde ik me dat ik ook wel eens van vrouwen kon houden. En toen ontmoette ik Claudia. Ik vond het lastig om aan mijn gereformeerde ouders te vertellen dat ik verliefd op haar was geworden. Mijn ouders reageerde heel lief en zeiden: ‘Als jij maar gelukkig bent’.
‘Een leven als twee vrouwen met twee dochters op de Veluwe was soms moeilijk. Hand in hand lopen doen we niet. Daar voelen we ons niet prettig bij. Je krijgt soms toch vervelende gezichten of opmerkingen. Dat is nog steeds zo. Wij accepteren dat dit niet kan. Het is wat het is. Daarom is het fijn om een plek als Village People te hebben, waar we wel onszelf kunnen zijn.’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

Zo kwam ik erachter dat ik op mannen val

Floris komt erachter dat hij op jongens valt. Het is moeilijk voor hem, maar lijkt voor zijn vrienden nog moeilijker. Maar de reactie van zijn ouders slaat alles. Het duurt jaren voor hij weer overal zichzelf kan zijn. Floris (22):...

Lees hier meer

Ik ben aromantisch en aseksueel

Ik ben een jonge "vrouw" van 29 jaar. Vrouw tussen haakjes? Jep, want ik voel me geen vrouw. Ook geen man. Het dichtste bij komt: een jongen. Ik kleed me graag als jongen, word graag gezien als jongen, maar heb...

Lees hier meer

Het verkleden als vrouw werd misschien wel normaler gevonden dan homoseksualiteit

Kars Karssen (Lola Vintage) (57) uit Harderwijk ‘Ik heb nooit een coming out gehad. Niemand heeft mij ook ooit wat gevraagd en ik heb het nooit iemand gezegd. Toen m’n vader doodging, zei m’n moeder: ‘Nu ben je helemaal vrij en kun je...

Lees hier meer