Een leven als twee vrouwen met twee dochters op de Veluwe was soms moeilijk

Claudia Stekelenburg en Dinie Langelaar (54 en 67) uit Harderwijk

‘We zijn 27 jaar samen en leerden elkaar leren kennen op s’Heerenloo in Ermelo, waar onze liefde begon. Wij zijn allebei op andere fases in ons leven uit de kast gekomen’. Claudia: ‘Op m’n 15e kreeg ik een vriendinnetje. Met dit meisje heb ik voor het eerst gezoend. Onze ouders dachten dat we goede vriendinnen waren, maar toen ik een keer ruzie had met mijn moeder zei ik plompverloren: ‘En ik houd ook van Ellen’. Mijn moeders wereld stond op z’n kop en ze moest haar toekomstbeeld bijstellen.’

Dinie: ‘Na een aantal relaties met mannen realiseerde ik me dat ik ook wel eens van vrouwen kon houden. En toen ontmoette ik Claudia. Ik vond het lastig om aan mijn gereformeerde ouders te vertellen dat ik verliefd op haar was geworden. Mijn ouders reageerde heel lief en zeiden: ‘Als jij maar gelukkig bent’.
‘Een leven als twee vrouwen met twee dochters op de Veluwe was soms moeilijk. Hand in hand lopen doen we niet. Daar voelen we ons niet prettig bij. Je krijgt soms toch vervelende gezichten of opmerkingen. Dat is nog steeds zo. Wij accepteren dat dit niet kan. Het is wat het is. Daarom is het fijn om een plek als Village People te hebben, waar we wel onszelf kunnen zijn.’

Dit verhaal komt uit het Boekje ‘Out & Proud op de Veluwe’, gemaakt door Village People ter gelegenheid van Coming Out dag 2020.
Foto: Karin Huijzendveld.

Meer Verhaal voor jou

Mijn verhaal over mijn panseksualiteit

Hallo, mijn naam is Lisa, ik ben 18 jaar en mijn seksualiteit is panseksueel. In dit verhaal ga ik het één en ander uitleggen over hoe de ontdekkingstocht over mijn seksualiteit voor mij is gelopen. Ik denk dat het als...

Lees hier meer

Voor nu houd ik het maar gewoon op ‘Mees: het mens’

Mees van Rijswijk (21) uit Harderwijk ‘Ik ben in mijn leven een paar keer uit de kast gekomen. Eerst dacht ik dat ik bi was, toen lesbisch. Maar nu weet ik het zeker: ik ben transgender. Voor mij houdt dat in dat ik...

Lees hier meer

Een Christelijk, Veluws én roze gezin? Een zeldzaamheid, maar wij zijn het!

Priska en Anita (40 en 45) uit Wezep ‘Een Christelijk, Veluws én roze gezin? Dat schijnt een zeldzaamheid te zijn, maar wij zijn het! Zelf ervaren we niet dat we ‘anders’ zijn. Het zijn andere mensen die ons dat laten merken. We vinden...

Lees hier meer