‘We zijn gewoon mensen, het is niet raar’

Emma (13) woont in Hoogland

(transgender, voornaamwoorden zij/haar)
Emma zit in de eerste klas van de middelbare school (havo/vwo).

‘Ik heb eigenlijk nooit nagedacht over mijn gender. Ik was gewoon een meisje, dat was zo duidelijk, ik heb niet hoeven twijfelen over wie of wat ik was. Ik heb meegedaan aan Hij is een Zij, een televisieprogramma over transgenders. Ik doe mee aan deze fotoserie van Carla om meer bekendheid te geven aan transgender zijn. Dat we gewoon mensen zijn, dat het niet raar is. Al vind ik ook: het leven wordt eenvoudiger als je niet steeds verantwoording hoeft af te leggen en gewoon doet wat goed voelt.’

Meer Verhaal voor jou

‘Nadat ik het verteld had, hingen m’n ouders de regenboogvlag uit’

Jolien (14) woont in Zeewolde (non-binair, lesbisch en demi-seksueel, voornaamwoorden die/hen/hun)   Jolien zit in 4 havo. ‘Demi-seksueel is dat je geen seksuele aantrekking voelt en geen romantische relatie hebt met een persoon. Ik heb wel vriendschappen, maar heb niet...

Lees hier meer

Ook in een christelijke en gelovige omgeving kun je jezelf zijn!

(Anoniem) Ik ben er in 2018 voor uitgekomen dat ik transgender ben. In mijn omgeving en op mijn werk zijn er veel mensen met een kerkelijke achtergrond, waardoor dit best wel heel spannend was. Ik had dan ook al meerdere...

Lees hier meer

Ik ben aromantisch en aseksueel

Ik ben een jonge "vrouw" van 29 jaar. Vrouw tussen haakjes? Jep, want ik voel me geen vrouw. Ook geen man. Het dichtste bij komt: een jongen. Ik kleed me graag als jongen, word graag gezien als jongen, maar heb...

Lees hier meer