‘Ik ben het allemaal tegelijk: trans, zwart, chubby, vrouwelijk én mannelijk’

Hayden (21) woont in Amsterdam Zuidoost
(non-binair transman genderqueer, voornaamwoorden hij/hem)

 

Hayden doet een reïntegratieprogramma bij de Gemeente Amsterdam om in september weer terug te kunnen naar school, na een onderbreking.

‘Op mijn zeventiende ging ik me afvragen of wat ik zag in de spiegel paste bij wat ik voelde, en dat werd een hele speurtocht. Ik kwam erachter dat ik een non-binaire genderqueer ben. Dat gaf zo’n vrijheid. Het is prima om vrouwelijk en mannelijk te zijn in een zwart trans lichaam. Alles verandert voortdurend, maar nu ben ik blij dat ik kan zeggen dat ik het allemaal tegelijk ben: trans, zwart, chubby, vrouwelijk en mannelijk. Ik vind het belangrijk uit te stralen dat trans mannen ook vrouwelijkheid mogen uitstralen, ik vind dat je dat te weinig ziet.’

Meer Verhaal voor jou

Voor nu houd ik het maar gewoon op ‘Mees: het mens’

Mees van Rijswijk (21) uit Harderwijk ‘Ik ben in mijn leven een paar keer uit de kast gekomen. Eerst dacht ik dat ik bi was, toen lesbisch. Maar nu weet ik het zeker: ik ben transgender. Voor mij houdt dat in dat ik...

Lees hier meer

‘De regenboogvlag hangt in de zaal bij alle thuiswedstrijden’

Esmee Nieuwenhuizen (1991) is voorzitter van de Technische Commissie en Clubcoach bij Volleybal Vereniging Harderwijk 'Ik denk dat Volleybal Vereniging Harderwijk (VVH) een veilige vereniging is, waar iedereen zichzelf kan zijn. Ik ben me er wel heel erg bewust van...

Lees hier meer

Mijn seksualiteit was een zoektocht met pijn, maar ook met liefde en acceptatie

Ik ben Anna, vrouw, 24 jaar oud en biseksueel. Rond mijn 15e ontdekte ik dat ik ‘anders’ was. De omgeving waarin ik opgroeide was heel streng christelijk. Homoseksualiteit en alles in die richting werd beschouwd als een zonde. Homoseksuele gevoelens,...

Lees hier meer