Podcast Regenboogsteden nu te beluisteren!

Lokaal Regenboogbeleid heeft invloed op veel gebieden. De eerste aflevering van de podcastreeks Regenboogsteden gaat over de zichtbaarheid van de lhbti+ gemeenschap en op welke wijze je daar lokaal aan kunt bijdragen. Zichtbaarheid is essentieel en daar gaan we in deze aflevering uitgebreider over spreken.

In deze podcastreeks gaat Simon Timmerman, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, samen met zijn collega’s in gesprek met diverse personen en organisaties die betrokken zijn bij lokaal regenboogbeleid. Wat heeft de lokale inzet de afgelopen jaren opgeleverd en welke ontwikkelingen zien we, hoe gaat het op dit moment en welke acties zijn er nodig in de toekomst?

Het belang van zichtbaarheid
In deze aflevering over zichtbaarheid schuift Laura Jak, adviseur Regenboogsteden bij Movisie, aan als co-host. Te gast zijn Leanne Gaalswijk, consulent discriminatiezaken en projectmedewerker bij Anti Discriminatie Bureau Zeeland (ADB Zeeland), en Bey Cil, voorzitter bij Rotterdam Pride. De vraag deze aflevering wordt gesteld door Elvedina Zulcic-Sabovic, beleidsmedewerker sociaal domein bij gemeente Alphen aan den Rijn.

Luister de podcast via deze link.

Meer nieuws voor jou

Voor zogenaamde ‘homogenezers’ dreigt binnenkort celstraf

Wie zich bezighoudt met het zogenaamd “genezen” van LHBT’ers, moet daarvoor bestraft worden met hoge geldboetes of zelfs gevangenisstraf. Dat staat in een initiatiefwetsvoorstel van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren. Daarmee is er al direct...

Lees hier meer

Sociale behoeften van transgender en non-binaire jongeren

Wat hebben transgender en non-binaire jongeren op sociaal vlak nodig en hoe kan een gemeente inspelen op die behoeften? Om hier antwoord op te geven zijn 23 transgender en non-binaire jongeren van 16 tot en met 25 jaar geïnterviewd over...

Lees hier meer

Vijf vragen over genderinclusief taalgebruik

Genderinclusief taalgebruik leidt makkelijk tot ophef. Dat bleek bijvoorbeeld toen de Nederlandse Spoorwegen in 2017 ‘beste reizigers’ ging gebruiken in plaats van ‘dames en heren’. Tijd voor heldere antwoorden op belangrijke vragen. Lees hier het artikel van Movisie.

Lees hier meer