‘Wat er in mijn broek zit doet er niet toe’

Casey 21 jaar woont in Rumpt
(Transgender, voornaamwoorden hij/hem)

Studeert ICT-technologie aan Fontys Eindhoven.

Transgender individuen krijgen vaak vele ongemakkelijke en ongepaste vragen toegeworpen. Vragen die niet relevant zijn voor de ondervrager. Wat mijn deadname is of wat er in mijn broek zit doet er niet toe. Ik ben wie ik ben en verder doet het er weinig toe.

Meer Verhaal voor jou

‘Tijdens mijn sportcarrière was ik niet zo bezig met wie ik was en hoe ik mij moest voelen’

Frederik de Ruiter (Elspeet, 1969) sportte bij Atletiekvereniging Athlos in Harderwijk toen hij zijn coming out had. Hij woont nu in Amsterdam Ik was vrij laat met mijn coming out, ongeveer rond mijn dertigste. Tijdens mijn sportcarrière was ik niet...

Lees hier meer

Er wordt je een bepaalde druk opgelegd en volgens de maatschappij is ‘hetero’ normaal

Isabel Fijn van Draat (19) uit Harderwijk ‘Ik was een jaar of 14 toen ik me realiseerde dat ik een girlcrush op een goede vriendin van me had. Het was in een tijd dat er op social media meer aandacht voor kwam en...

Lees hier meer

‘Openheid over gender, seksualiteit en queer culture is voor mij belangrijk’

Sim is docent aan de universiteit Hasselt uit Hasselt (35) Identificeert zichzelf als: gender fluïde ‘Ik heb zoveel geleerd de laatste jaren. Ik kan mezelf en anderen accepteren op een gendervrije manier. Geen labels, geen categorieën, we kunnen allemaal mensen...

Lees hier meer