Tentoonstelling ‘LHBTI: Coming out op de Veluwe’ verhuist van Heerde naar Epe

Bron: De Stentor

De expositie LHBTI: Coming out op de Veluwe is verhuisd van Heerde naar het Kekhuis in Epe. Daar zal wethouder Jan Aalbers de tentoonstelling met kunst van verschillende professionele en amateurkunstenaars uit de regio op vrijdag 5 februari om 16.00 uur openen.

De kunstwerken waren de afgelopen twee maanden te zien in Heerde. De opening in Epe vindt plaats in een open tent in de buitenlucht voor het Kekhuis, waarna bezoekers in groepjes de tentoonstelling kunnen bezichtigen. Bij verschillende werken bevinden zich QR-codes om meer informatie te krijgen of een geluidsfragment te horen.

Gevoelens

De tentoonstelling is georganiseerd door Cultuurplein. ,,Het idee is deels ingegeven door de coronatentoonstelling die wij vorig jaar hebben georganiseerd”, aldus Jan Bertil Pool. ,,Ook toen hebben lokale professionele en amateurkunstenaars uitdrukking gegeven aan hun gevoelens, hoe het is en was om opgesloten te zitten.”

Dat gebeurt nu op een iets andere manier. ,,Voor veel homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, bisexuelen, transgender en intersexe personen die niet kunnen uitkomen voor wie ze zijn, gelden namelijk altijd beperkende maatregelen. Kunst en cultuur zijn bij uitstek middelen om uitdrukking te geven aan je emoties.”

Acceptatie

De inzendingen zijn volgens Pool heel divers. ,,Het is jammer en tekenend dat anno 2022 verschillende kunstenaars liever anoniem willen blijven. Ondanks dat het met de acceptatie in brede zin de goede kant op gaat is het voor individuele mensen nog steeds lastig.”

Het Kekhuis aan Beekstraat 5 in Epe is elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur geopend. 

Meer nieuws voor jou

Van 14-20 oktober gratis toegang tot HER Film Festival 2021

Een week lang gratis (!) online genieten van een selectie heel bijzondere internationale films. Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen tijdens HER Film Festival in oktober 2021. Cinetree en Simavi slaan voor de tweede...

Lees hier meer

Homo- en biseksuele jongeren zijn ongelukkiger en ervaren meer problemen

Lesbische, homoseksuele en biseksuele jongeren zijn ongelukkiger dan heteroseksuele jongeren, meldt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) vrijdag na onderzoek. Zij worden bijvoorbeeld twee keer zo vaak gepest en hebben twee keer zo vaak psychische problemen. Het SCP deed onderzoek...

Lees hier meer

Movisie Congres Regenboogsteden

Bron: Zij aan Zij Professionals en vrijwilligers die zich bezig (willen) houden met lokaal en regionaal regenboogbeleid of activiteiten en aanbod voor lhbti+ personen organiseren kwamen naar de Jaarbeurs om nieuwe dingen te leren en zich te laten inspireren. Op...

Lees hier meer