Tentoonstelling ‘LHBTI: Coming out op de Veluwe’ verhuist van Heerde naar Epe

Bron: De Stentor

De expositie LHBTI: Coming out op de Veluwe is verhuisd van Heerde naar het Kekhuis in Epe. Daar zal wethouder Jan Aalbers de tentoonstelling met kunst van verschillende professionele en amateurkunstenaars uit de regio op vrijdag 5 februari om 16.00 uur openen.

De kunstwerken waren de afgelopen twee maanden te zien in Heerde. De opening in Epe vindt plaats in een open tent in de buitenlucht voor het Kekhuis, waarna bezoekers in groepjes de tentoonstelling kunnen bezichtigen. Bij verschillende werken bevinden zich QR-codes om meer informatie te krijgen of een geluidsfragment te horen.

Gevoelens

De tentoonstelling is georganiseerd door Cultuurplein. ,,Het idee is deels ingegeven door de coronatentoonstelling die wij vorig jaar hebben georganiseerd”, aldus Jan Bertil Pool. ,,Ook toen hebben lokale professionele en amateurkunstenaars uitdrukking gegeven aan hun gevoelens, hoe het is en was om opgesloten te zitten.”

Dat gebeurt nu op een iets andere manier. ,,Voor veel homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, bisexuelen, transgender en intersexe personen die niet kunnen uitkomen voor wie ze zijn, gelden namelijk altijd beperkende maatregelen. Kunst en cultuur zijn bij uitstek middelen om uitdrukking te geven aan je emoties.”

Acceptatie

De inzendingen zijn volgens Pool heel divers. ,,Het is jammer en tekenend dat anno 2022 verschillende kunstenaars liever anoniem willen blijven. Ondanks dat het met de acceptatie in brede zin de goede kant op gaat is het voor individuele mensen nog steeds lastig.”

Het Kekhuis aan Beekstraat 5 in Epe is elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur geopend. 

Meer nieuws voor jou

Paarse Vrijdag dit jaar in gehele onderwijs

Paarse Vrijdag wordt deze vrijdag voor het eerst in heel het onderwijs gehouden. Tot nu werd op de tweede vrijdag van december voornamelijk op middelbare scholen en mbo's aandacht besteed aan diversiteit en solidariteit getoond aan de lhbti-gemeenschap. Nu doen...

Lees hier meer

Regenboogvlag politiek thema in Oldebroek: ‘Daar moet gewoon geen discussie over zijn’

Met nog iets meer dan twee weken te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen dreigt in Oldebroek een bijzonder thema de agenda te bepalen: het wel of niet wapperen van de regenboogvlag op Coming Out-Day. Aanleiding zijn uitspraken van een nieuwe partij...

Lees hier meer

Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’

Coming Out Week Harderwijk: De kracht van zichtbaarheid Opening foto-expositie ‘Regenboogsporters’   Op dinsdag 11 oktober om 17.30 uur openen wethouder Martijn Pijnenburg  en de Harderwijkse fotograaf Karin Huijzendveld bij voetbalvereniging VVOG de foto-expositie Regenboogsporters. Deze foto-expositie bestaat uit tien...

Lees hier meer